Τε. Απρ 24th, 2024

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ – Αναρτώνται τα εκκαθαριστικά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αναρτώνται από το απόγευμα της Παρασκευής 25/9/2020 στο Taxisnet τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν, χωρίς προσαυξήσεις, τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Η τελευταία από τις συνολικά έξι δόσεις μπορεί να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) για το έτος 2020 και εφεξής έχουν απαλλαγή κάτοικοι της Ελλάδος που έχουν την κύρια κατοικία τους σε ακριτικά νησιά με πληθυσμό μικρότερο από 1.200 κατοίκους.

Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα υπολογιστεί, για όλους τους υπόχρεους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και πέρυσι, οπότε οι παραλήπτες των εκκαθαριστικών στη συντριπτική τους πλειονότητα θα πληρώσουν τα ίδια ποσά που κατέβαλαν πέρυσι.

Ειδικότερα, και για το τρέχον έτος, θα χορηγηθεί μείωση 10%-30% στον κύριο και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων που προκύπτει από την εφαρμογή των προβλεπόμενων κλιμάκων και συντελεστών. Η μείωση είναι κλιμακούμενη, σε ποσοστά αντιστρόφως ανάλογα με τη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας .

Στους κερδισμένους του φετινού ΕΝΦΙΑ είναι και όσοι εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια ή συμφωνήσουν με τους ενοικιαστές τους σε μείωση του μισθώματος τουλάχιστον κατά 30% για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών, το 30%-40% των ενοικίων που δεν εισπράχθηκαν θα συμψηφιστεί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος κι αν αυτός έχει αποπληρωθεί με τον ΕΝΦΙΑ.

ΕΡΤ1