Πα. Μαρ 29th, 2024

Θέματα της Αργολίδας εξετάστηκαν σε σειρά συσκέψεων του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σήμερα Πέμπτη, στο Ναύπλιο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σειρά συσκέψεων και συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, άλλα στελέχη της περιφερειακής Αρχής, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το κορυφαίο ζήτημα που απασχόλησε τις σημερινές συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα, αποτέλεσαν οι συνέπειες του παγετού στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και κηπευτικών στην Αργολίδα, όπου καταγράφονται μεγάλες ζημιές στην παραγωγή.

Ακόμα, στις συνεργασίες που είχε ο Π. Νίκας με τα στελέχη της Περιφέρειας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Αργολίδας, εξετάστηκε η πορεία των προγραμματικών συμβάσεων για διάφορα έργα που έχουν μπει στην διαδικασία υλοποίησης, ενώ γνωστοποιήθηκε παράλληλα ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κάθετη σήμανση στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά, εξ άλλου, έγινε στα θέματα ρύπανσης του Αργολικού Κόλπου από τον Βιολογικό Καθαρισμό και τις συμβάσεις των δήμων με τους χυμοποιούς. Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι εφόσον διαπιστωθεί πως υπάρχουν χυμοποιοί που διαθέτουν ανεπεξέργαστα τα λύματα, ο οικείος δήμος θα πρέπει να διακόψει την σύμβαση μαζί τους.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, είχε συνάντηση και με τη νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μάνια Κασνακτσόγλου, την οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει -και υλικά- το έργο που παράγεται στα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Αργους.