Σα. Απρ 20th, 2024

Θεοδωρικάκος: Να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια κι οχι για τη μέρα των Χριστουγέννων!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προς παράταση του lockdown και τον Δεκέμβριο…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις εκτιμήσεις των ειδικών και την ανάλυση των στοιχείων έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ήδη εστάλη το πρώτο μήνυμα από την σκληρότερη καραντίνα στη βόρεια Ελλάδα, όπου αποφασίστηκε μερικό κλείσιμο συνόρων και εντατικοποίηση των ελέγχων για την κυκλοφορία των πολιτών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από την άλλη, έδειξε σαφώς προς την επέκταση του lockdown, σημειώνοντας πως είναι λάθος να μετράμε για τα Χριστούγεννα και θυμίζοντας ότι κάναμε Πάσχα στα σπίτια μας.

«Είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα των Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Ούτε στην εκκλησία δεν μπορούσαμε να πάμε. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι, και πρόσθεσε με νόημα: «Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown. Πρέπει να δούμε τους αριθμούς».