Πε. Μαρ 28th, 2024

Θρησκευτική Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας μετέβη ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος την Τρίτη, 4 Μαΐου 2021, προκειμένου να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.
Λίγο πριν το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ομίλησε προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής Καλλίνικη μοναχή, την υπ’ αυτήν Ι. Αδελφότητα και το ευσεβές Εκκλησίασμα, για το Πάσχα των Εβραίων, δηλαδή το πέρασμα των Ισραηλιτών από την δουλεία της Αιγύπτου στην Γη της Επαγγελίας, διαχωρίζοντάς το από το Πάσχα των Χριστιανών, το οποίο δια της Αναστάσεως του Κυρίου είναι το πέρασμα του ανθρώπου από τον θάνατο προς την Ζωή.
Ακολούθως, επεξήγησε τον τρόπο, με τον οποίο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουν να εορτάζουν το Πάσχα, σύμφωνα με την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, που έλαβε χώρα το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας, στην οποία ο Άγιος Αθανάσιος, που έλαβε μέρος, ως νεαρός Διάκονος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις καταδικαστικές αποφάσεις της για τον Άρειο και την αίρεση του, καθώς διετύπωσε τα επτά (7) πρώτα άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως, γνωστού και ως «Πιστεύω». Αυτές τις θέσεις υποστήριξε αργότερα με το έργο, τον βίο του και τους μεγάλους αγώνες που έδωσε κατά του Αρειανισμού και των υπολοίπων αιρέσεων, παραμένοντας σταθερός στην Πίστη και στο Ευαγγέλιο και κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του «στύλου της Ορθοδοξίας».
Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος στην Ι. Αδελφότητα να κατακτήσει, δια της πίστεως στον Αναστάντα Κύριο και των ευχών του Προστάτου τους Αγίου, την αθανασία και την αιωνιότητα!