Πε. Απρ 18th, 2024

Θ. Λειτουργίες και Μνημόσυνα από τον Σεβ. Μητοπολίτη, κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών, κ. Αγάπιο (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Θ. Λειτουργία, το Ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Αθανασίας Πιέτρη και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Χριστίνας Κουτσούκου τέλεσε χθες Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος συσχέτισε την Ευαγγελική περικοπή, που
αναφερόταν στο θαύμα της αναστάσεως του υιού της χήρας της Ναΐν, που επιτέλεσε ο Κύριος διερχόμενος από εκεί, με την αναγκαιότητα της τέλεσης των μνημοσύνων από τους συγγενείς του θανόντος Χριστιανούς. Επεξήγησε με πολύ απλό τρόπο την σπουδαιότητα, για την ψυχή του εκλιπόντος, της τέλεσης των μνημοσύνων και την συνέδεσε με την ζωή και την διδασκαλία του Κυρίου, που είναι ο Αρχηγός και η Πηγή της ζωής και γι᾿ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι πιστοί δεν πρέπει να φοβούνται τον σωματικό θάνατο. Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα και οφείλει να φροντίζει για την αθάνατη ψυχή του. Τέλος, απηύθηνε παρηγορητικούς λόγους προς τους συγγενείς των κεκοιμημένων και τέλεσε τα Ι. Μνημόσυνα.

Την ίδια ημέρα και στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων ο Θεοφιλέστατος
Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τέλεσε την Θ. Λειτουργία κατά την διάρκεια της οποίας ομίλησε επίκαιρα ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή και τονίζοντας ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός απευθύνεται στον κεκοιμημένο νεανίσκο ως δημιουργός και τον προστάζει να σηκωθεί, καθώς Αυτός είναι ο μόνος Ζωοδότης, η όντως Ζωή. Ολοκλήρωσε την ομιλία του μεταφέροντας τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας στους ενορίτες αλλά και στους συγγενείς των κεκοιμημένων Παρασκευής Ζαφείρη και Κωνσταντίνου Σμπόνια, τα μνημόσυνα των οποίων ετέλεσε, ως και του πρώην Εφημερίου του Ι. Ναού μακαριστού π. Θωμά Δασκαλάκη με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Θωμά.