Τρ. Απρ 23rd, 2024

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019, μια ημέρα μετά την εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος επισκέφθηκαν χωρία που τιμούν τον Άγιο Δημήτριο.

Συγκεκριμένα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στο Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Καμαρίου. Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής τονίζοντας ότι ο Θεός με την Θεία Χάρι Του ενδυναμώνει τους πιστούς, όπως ακριβώς έπραξε με τον Απόστολο των Εθνών Παύλο. Οι άνθρωποι πολλές φορές επιθυμούν να έχουν εξουσία και να είναι ισχυροί, όμως χωρίς την Χάρι του Θεού η ισχύς τους είναι εικονική. Ο Άγιος Δημήτριος αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα αυτής της αντιλήψεως, καθώς ενώ κατείχε μεγάλη κοσμική εξουσία και ήταν ο ισχυρότερος άνθρωπος της εποχής του, παρ’ όλα αυτά κατανόησε απόλυτα ότι χωρίς τον Θεό δεν νοείται ατομική ολοκλήρωση, πολλώ δε μάλλον εξουσία, γι’ αυτό και προτίμησε να κηρύττει τον Ιησού Χριστό, ως τον μόνο Σωτήρα και Λυτρωτή. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους η Χάρις του Θεού και οι πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου να τους φωτίζουν και να τους οδηγούν στην όντως Ζωή!

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος και Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Αγάπιος, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου στο χωριό Λιόντι της Αρχιερατικής Περιφέρειας Νεμέας. Στο κήρυγμα του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή όπου τόνισε ότι ο άνθρωπος ζει πραγματικά όταν μέσα του ζει ο Χριστός και μόνο τότε οι αισθήσεις του ανθρώπου χαριτώνονται και αποκτά νόημα η ζωή του.

Ολοκληρώνοντας, και αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε στον προσωρινό Εφημέριο του χωριού Αιδεσ. Οικονόμο, Σταυροφόρο π. Δημήτριο Ζούζια για την ονομαστική του εορτή και συνεχάρη τους πιστούς, που κατέκλισαν τον Ι. Ναό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.