Πε. Απρ 18th, 2024

Ικανοποίηση Θεοδωρικάκου για τους αστυνομικούς που αφέθηκαν ελεύθεροι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερους τους επτά αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για την καταδίωξη στο Πέραμα με έναν νεκρό έφερε ικανοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το είπε ο ίδιος ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο», έγραψε στο Facebook ο Τάκης Θεοδωρικάκος λίγο μετά την απόφαση για τους εμπλεκόμενους στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. 

Οι επτά αστυνομικοί, ύστερα από τις μαραθώνιες απολογίες τους που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (27.10.2021), αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.