Πε. Απρ 25th, 2024

Ιράν: Τραγωδία στην ταφή του Σουλεϊμανί – Ποδοπατήθηκε κόσμος (video-εικόνες)

Iranian mourners gather around the coffin of the Iranian Major-General Qassem Soleimani, head of the elite Quds Force, who was killed in an air strike at Baghdad airport, at Ahvaz international airport, in Ahvaz, Iran January 5, 2020. Hossein Mersadi/Fars news agency/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χάος στην ταφή του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη γενέτειρα του. Ποδοπατήθηκε κόσμος κατά τη διάρκεια της τελετής! Πληροφορίες της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης κάνουν λόγο για 35 νεκρούς και 48 τραυματίες!

Σε τραγωδία εξελίσσεται η ταφή του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που δολοφονήθηκε με εντολή Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη! Η σορός του Ιρανού στρατηγού, που θεωρούνταν (άτυπα) ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας του Ιράν, έφτασε στη γενέτειρά του Κερμάν σήμερα και χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για να συνοδεύσουν το φέρετρό του.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στην κηδεία του ποδοπατήθηκαν με τις πληροφορίες από την ιρανική τηλεόραση να μιλούν για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πρώτες, αλλά ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες κάνουν λόγο για 35 νεκρούς και 48 τραυματίες!

Σοκαριστικά πλάνα που έχουν ήδη ανέβει στα social media έχουν καταγράψει τις πρώτες στιγμές του πανικού μετά την τραγωδία στην τελετή ταφής του Σουλεϊμανί.

Δείτε τις πρώτες σοκαριστικές εικόνες

Δείτε live εικόνα από το σημείο 

“Ο μάρτυρας Σουλαϊμανί πιο επικίνδυνος από τον Κασέμ Σουλεϊμανί”

Παρών στην τελετή ταφής του Σουλεϊμανί ήταν και ο Χουσεϊν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης που μίλησε στο πλήθος και ορκίστηκε εκδίκηση για το θάνατο του υπαρχηγού του, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης την περασμένη Παρασκευή.

“Ο μάρτυρας Κασέμ Σουλεϊμανί είναι πιο επικίνδυνος στον εχθρό από τον Κασέμ Σουλεϊμανί” είπε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ το πλήθος φώναζε “Θάνατος στην Αμερική”.

Σουλεϊμανί

Χιλιάδες άνθρωποι, πολλούς από τους οποίους φορούσαν μαύρα, κατέκλυσαν από νωρίς τους δρόμους της Κερμάν για να θρηνήσουν τον Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στο Ιράν.

Η μέρα της ταφής του Σουλεϊμανί έχει κηρυχθεί αργία στην Κερμάν, προκειμένου όσο περισσότεροι πολίτες της μπορούν να πάνε να αποτίσουν φόρο τιμής στον υποστράτηγο, αξιωματικό εξαιρετικά δημοφιλή στο Ιράν, τον οποίο οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν «μάρτυρα».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις του Ιράν για να τιμήσουν τον αξιωματικό, συμπεριλαμβανομένου του αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη της χώρας, που έμοιαζε να μη μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του πάνω από το φέρετρο του στρατιωτικού που είχε καλυφθεί με το ιρανικό εθνικό σύμβολο.

Μετά την αμερικανική επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο υποστράτηγος — που ήταν βετεράνος του πολέμου με το Ιράκ (1980-1988), θεωρείτο πως συγκαταλεγόταν στα πιο λαμπρά στρατιωτικά μυαλά της γενιάς του και διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ, στη Συρία, στον Λίβανο και αλλού στη Μέση Ανατολή — η Τεχεράνη ορκίστηκε να πάρει «εκδίκηση».

Με πληροφορίες και από middleeasteye.net, newsit.gr