Πα. Μαρ 29th, 2024

Ιταλία: Στο προσκήνιο το όνομα του Mario Draghi για την πρωθυπουργία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Παρασκευή ο ΠτΔ κ. Mattarella, όπως είναι γνωστό, ανέθεσε στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Fico την ερευνητική εντολή για ιχνηλάτηση και εξεύρεση μιας πιθανής πλειοψηφίας, εντολή που εκπνέει την Τρίτη. 

Σήμερα το πρωί ένα από τα κύρια θέματα που επικράτησε στα Ιταλικά αλλά και σε πολλά ξένα πρακτορεία ειδήσεων ήταν σχετικό με μια υποτιθέμενη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του ΠτΔ κ. Mattarella και του τέως Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi. 

Το Κυρηνάλιο Μέγαρο έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξαν επικοινωνίες από την αρχή της κρίσης. Η εφημερίδα Affari Italiani υπογραμμίζει σε άρθρο της πως πρόκειται για μία φήμη που κυκλοφόρησε από το περιβάλλον του Κινήματος 5 Αστέρων για να αποθαρρύνει τυχών αντάρτες και μη υποστηρικτές του Conte.

Σύμφωνα με αρκετές εφημερίδες λοιπόν ο Giuseppe Conte, όταν παραιτήθηκε η κυβέρνηση, φαίνεται να δήλωσε στο Κίνημα 5 Αστέρων «αν πέσω, θα έρθει ο Draghi».

Να πούμε στο σημείο αυτό ότι ο Matteo Renzi, ο πλέον υπεύθυνος αυτής της κρίσης, αυτό το Σ/Κ φαίνεται να συνομίλησε με τον κ. Draghi, μη κάνοντας λόγο σε κανέναν αντικαταστάτη του Conte. Διαρροές του κόμματος ‘Ζωντανή Ιταλία’ επιβεβαιώνουν πως το όνομα του Draghi ‘αποτελεί μία από τις προτάσεις του κόμματος’.

Πάντως θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του πρώην Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφού το σενάριο που βλέπει τον κ. Whatever It Takes ως πολιτικά έτοιμο αναφέρεται σε πολλά οικονομικά περιοδικά της Ιταλίας ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου.

Πηγή: ert.gr