Πε. Μαρ 28th, 2024

Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε την Παρασκευή, 29η προς 30η Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μετέφερε προσωπική του Ι. Εικόνα με ρινήματα εκ του Ι. Λειψάνου του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου προς ευλογία και αγιασμό των παρισταμένων στην Ι. Αγρυπνία Πιστών.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε, κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την ζωή και τα θαύματα του Αγίου αναφερόμενος και στην εμπειρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας σε σχέση με τον Άγιο, που για πρώτη φορά εφέτος, λόγω της διαμορφωθείσης καταστάσεως ένεκα του Covid-19, δεν παρέστη στον εορτασμό της μνήμης Του στο Προκόπι Ευβοίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κατά την γενομένη προτροπή του προαναφερθέντος ομιλητού, δι’ ολίγων λόγων και κυρίως μέσω της προσωπικής του εμπειρίας από την πολυετή διακονία του στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλάβεια και τον πνευματικό του σύνδεσμο με τον Όσιο Ιωάννη κάνοντας μνεία θαυμαστών επεμβάσεων της προς τον Θεόν πρεσβείας του θαυματουργού Οσίου Ομολογητού Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους Πιστούς να έχουν την ευλογία του Αγίου και να πρεσβεύει γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους στον Κύριο μας Ιησού Χριστό!