Πα. Απρ 19th, 2024

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς – Aναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Τετάρτη. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούςθυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης 04/02 προς Τετάρτη 05/02 στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ βροχές θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα των προαναφερόμενων περιοχών, καθώς επίσης και στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, και προς το βράδυ σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

1 copy


Στον πίνακα παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται κατά το τριήμερο Τρίτη 04/02 – Πέμπτη 06/02 σε 8 μεγάλες πόλεις της χώρας. Όπως φαίνεται, σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία η συνολική πτώση της θερμοκρασίας θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τους 15 περίπου βαθμούς, ενώ στα περισσότερα ηπειρωτικά η πτώση θα είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών. Πηγή: meteo.gr

Την Πέμπτη (06/02) χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και της Ανατολική Στερεάς Ελλάδας, χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχής και χιονιού) για το διήμερο Τετάρτη 05/02 – Πέμπτη 06/02.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τη νύχτα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι : Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και στα ορεινά και τα ημιορεινά θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι : Μεταβλητοί 3 με 5 οι οποίοι από το μεσημέρι στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά τη νύχτα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τις Ηπείρου.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι : Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα και στροφή τους σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση τη νύχτα στα βορειότερα.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Νεφώσεις τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι : Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι : Δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι : Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από την Τετάρτη αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κατακόρυη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. 

cnn.gr