Πα. Απρ 19th, 2024

Και τρίτος νεκρός στην Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Aκόμη δύο άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα, το πρωί του Σαββάτου. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται σε τρεις.

Το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκε στην Ελλάδα ο δεύτερος θάνατος από κορωναϊό, όπως μετέδωσε το MEGA. Πρόκειται για ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος νοσηλευόταν στην Πτολεμαΐδα.

Ο ασθενής, ηλικίας περίπου 90 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κατέληξε αφού εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Λίγο αργότερα προστέθηκε στη λίστα και ο τρίτος νεκρός, άνδρας ηλικίας περίπου 67 ετών από τη Ζάκυνθο, ο οποίος βρισκόταν στο γκρουπ των ταξιδιωτών που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος στη χώρα είχε καταγραφεί την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2: 90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε καταλήξει ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.