Πε. Μαρ 28th, 2024

Καλαμάτα: Σήμερα η απολογία του 63χρονου για τη δολοφονία του 18χρονου ρομά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί ο 63χρονος -μετά και την 48ωρη προθεσμία που έλαβε- με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δρακόντεια είναι και σήμερα τα αστυνομικά μέτρα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην τοπική κοινωνία των ρομά και των επεισοδίων που είχαν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας, αργά χθες (Πέμπτη) το μεσημέρι, οι δύο ανήλικοι Ρομά (16 και 17 ετών) που την περασμένη Δευτέρα μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό –σύμφωνα με τις ομολογίες τους- να το ληστέψουν.

Μαζί με τους ανήλικους ήταν και ο 18χρονος που έχασε τελικά τη ζωή του από τους πυροβολισμούς του 63χρονου στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Να σημειωθεί ότι οι δυο ανήλικοι μετά την δολοφονία του ομοφύλου τους, είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και συνελήφθησαν, και οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί είναι «διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».

Τους δύο ανήλικους θα αναλάβει η Υπηρεσία Ανηλίκων Καλαμάτας.

www.tharrosnews.gr