Πε. Μαρ 28th, 2024

«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, στην κατάμεστη από κόσμο «Κροκίδειο» Αίθουσα η Εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως μας και των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» με θέμα: «Καλλιτεχνικό Αφιέρωμα στην Μητέρα» με την ευκαιρία της Υπαπαντής του Χριστού.
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» δις Μαριάννα Χαμάλη, θυγατέρα του Ιερέως της Ι. Μητροπόλεως μας π. Ιωάννου Χαμάλη, ερμήνευσε επιτυχώς, στο πρώτο και δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης, έργα των Μπαχ, Μότσαρτ, Μέντελσον, Πλάτωνος, Σοπέν, Μπετόβεν και Χάϋντν στο πιάνο σε συνδυασμό μάλιστα και με την πιανίστρια μητέρα της πρεσβυτέρα κ. Παυλίνα Χαμάλη, ενώ στο τρίτο μέρος της Εκδήλωσης μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» απήγγειλαν και τραγούδησαν, υπό την διεύθυνση του καθηγητού τους κ. Γρηγορίου Κόντη, μουσικού, σχετικά αποσπάσματα με θέμα: «Η μητέρα μέσα από τα μάτια των ποιητών».
Το κλείσιμο της Εκδήλωσης έκανε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε, μέσα από προσωπικές του εμπειρίες και με πολύ συγκινητικό τρόπο, στο πρόσωπο της «Μητέρας», αλλά κυρίως στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την πολύ όμορφη Εκδήλωση, ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε την διδα Μαριάνα Χαμάλη, που απέσπασε θερμές εκδηλώσεις ενθουσιασμού από το ακροατήριο, τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων και ευχήθηκε όπως η Παναγία Μητέρα μας, σκεπάζει και προστατεύει αυτούς και τους οικείους τους!