Πε. Μαρ 28th, 2024

Καμία μεταβολή στον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κανένα επιπλέον κρούσμα κορονοϊού δεν αναφέρθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου, με τον αριθμό των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να  παραμένει 180, όπως γνωστοποιήθηκε στην καθημερινή πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

“Πάμε καλά ως Περιφέρεια, η εφαρμογή των μέτρων και τα αποτελέσματα των συνεχών ελέγχων στην περιοχή της Ερμιονίδας δείχνουν ότι μέχρι τώρα έχει αποφευχθεί η διασπορά” σημείωσε ο περιφερειάρχης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου.

Τόνισε, ωστόσο, ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει ένα εν δυνάμει πρόβλημα ως προς τον υγειονομικό έλεγχο των ευπαθών ομάδων -όπως οι ρομά και οι αλλοδαποί εργάτες γης, ένας πληθυσμός περί τις 15.000 ανθρώπους- για την αναγκαιότητα του οποίου, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια έχει ενημερώσει τον ΕΟΔΥ “πάνω από μία φορά”.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και πάλι ότι θα ήταν απαραίτητο ένα νοσοκομείο της Περιφέρειας να λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς του κορονοϊού, δήλωσε πάντως ότι οι λόγοι για τους οποίους αυτό δεν υλοποιήθηκε θα αναλυθούν όταν βγει η χώρα μας από την κατάσταση πανδημίας στην οποία βρίσκεται τώρα.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει, περί τα 2 εκ. ευρώ για να συνδράμει ευπαθείς ομάδες και οικονομικά αδύνατες οικογένειες, περί τις 500.000 ευρώ για υλικά και εξοπλισμό στις δημόσιες δομές υγείας, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνδρομή προς τα Γηροκομεία.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα διατεθούν 250.000 ευρώ για την προμήθεια τάμπλετ που μέσω της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης θα προωθηθούν σε μαθητές όλων των βαθμίδων, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προμηθεύσουν με τέτοια συσκευή, για να μετέχουν στην τηλε-εκπαίδευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το δελτίο το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, η αναλυτική εικόνα που καταγράφεται μέχρι και σήμερα είναι η εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρεια μας εκατόν ογδόντα (180) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τέσσερα (4)*    και εκατόν πενήντα επτά (157)  δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα ένα (161)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**     αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατό άνδρες (100)  και ογδόντα γυναίκες (80).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων επτά (7) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και εννέα (9) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό. Σημειώνεται επίσης ότι πλήθος δειγμάτων έως σήμερα, ατόμων προερχομένων εκ του Δήμου Ερμιονίδας, από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικά”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.