Τε. Απρ 24th, 2024

Κανένας εφησυχασμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Συνεχίζονται οι αναγκαίες εργασίες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πιο ήρεμη είναι η κατάσταση στον Εβρο το τελευταίο 24ωρο, αφού το συγκεντρωμένο πλήθος φαίνεται πως έχει αντιληφθεί ότι τα σύνορα φυλάσσονται συνεχώς και είναι απροσπέλαστα.

Ωστόσο η ηρεμία αυτή  δεν εφησυχάζει τις ελληνικές δυνάμεις που επαγρυπνούν για την διασφάλιση της τάξης και το απροσπέλαστο των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη στις Καστανιές, αλλά και τη φωταγώγησή του με ισχυρούς προβολείς.

Για το λόγο αυτό, συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ έχουν προχωρήσει σε τοποθέτηση στύλων και καλωδίων ισχυρής τάσης από τις Καστανιές προς το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 και τον φράχτη. Μέρος του αναγκαίου υλικού για τη φωταγώγηση του φράχτη, αποτελεί δωρεά της εταιρείας Dasteri προς το Δ΄ Σώμα Στρατού.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες τοποθέτησης κινητών φρακτών και συρματοπλεγμάτων σε σημεία του ποταμού Έβρου, που αποτελούν φυσικά περάσματα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Το Σάββατο βρέθηκε στις Καστανιές ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, που επιθεώρησε τον φράχτη και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την περιοχή.


Πηγή: e-evros.gr