Πα. Απρ 19th, 2024

Κανονικά ο αγιασμός των υδάτων αύριο στην Κόρινθο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κανονικά θα τελεστεί αύριο ο Αγιασμός των Υδάτων στην Κόρινθο.

Σύσκεψη για τα Άγια Θεοφάνεια μετον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλο, εκπροσώπους όλων των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Φιλαρμονικής κ.ά. αρμοδίωνΦορέων της πόλεως Κορίνθου, καθώς και με τους Βοηθό Επίσκοπο άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και π. Αρκάδιο Ραζνύ, του Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου και του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο υπό τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της συσκέψεως συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί ασφαλέστερα και αρτιότερα ο Εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων με την λιτανευτική πομπή προς τον «Φλοίσβο», το κεντρικό Λιμάνι της Κορίνθου και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες, πέραν των τεχνικών ζητημάτων, που αναλύθηκαν, επεσήμαναν την αναγκαιότητα να τηρηθούν άπαντα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον ιό Covid-19.

Αμέσως μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αυτοψία απ’ όλους τους ανωτέρω στο λιμάνι της Κορίνθου.