Τε. Απρ 24th, 2024

Καρναβάλι Ευρωστίνης 2020

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ευρωστίνη Κορινθίας το Σαββατοκύριακο 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, με την βραδινή ποδαράτη το Σάββατο στις 7 το απόγευμα και βέβαια την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή στις 4:00 το απόγευμα.

Φέτος στο καρναβάλι συμμετέχουν έξι γκρουπ, από το Δερβένι και τα γύρω χωριά. Την παρέλαση της Κυριακής θα ανοίξει με την καρναβαλική μουσική της, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.

Την Κυριακή το Δερβένι θα γεμίσει, μουσική, κέφι, χρώματα και λάμψη.

Μπροστά σας θα παρελάσουν η χαρά και η διασκέδαση. Μπροστάρης ένας επαναστάτης βασιλιάς καρνάβαλος κόντρα σε νόμους και η βασίλισσα του καρναβαλιού που οδηγεί με το βασιλικό της όχημα τους καρναβαλιστές υπηκόους της. Ήρωες που ξεπηδούν από παραμύθια, χορεύουν αγκαλιά με σουπερ ήρωες της επιστημονικής φαντασίας. Μικρά κορίτσια με κόκκινες κάπες αντιμέτωπα με ωραίους λύκους. Μια ξέφρενη παρέα που έρχεται να μας δώσει την δροσιά της μέσα στην καυτή μεξικάνικη έρημο. Πολεμιστές που έρχονται για να βάλουν φωτιά στο καρναβάλι, αλλά και γιατροί έτοιμοι να επέμβουν σε κάθε επείγον περιστατικό. Όλοι αυτοί συνθέτουν έναν κόσμο ιδιαίτερο, κρυφό και φανερό ταυτόχρονα, που συνοψίζεται σε ένα Θέατρο σκιών, στο οποίο τίποτα δεν είναι σκιώδες. Είναι η ίδια η ζωής μας, που είναι όμορφη έτσι κι αλλιώς. Γιατί η ομορφιά της είναι ότι τη ζούμε και καμιά φορά σπάμε και πλάκα μαζί της.

Ελάτε στο Δερβένι Κορινθίας, σας υποσχόμαστε μια ανεπανάληπτη αποκριάτικη φιέστα!

Η καρναβαλική επιτροπή

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ / ΝΠΔΔ “ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ”