Πε. Μαρ 28th, 2024

Κινητοποίηση Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας – Τα αιτήματα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συγκέντρωση και γνωστοποίηση αιτημάτων, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πραγματοποίησε στην Τρίπολη, η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας.

Η κινητοποίηση, έγινε έξω απ’ την περίφραξη του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, στην πλευρά των ΤΕΠ.

Με αφορμή την απεργία της ΑΔΕΔΥ, τα μέλη της  Ένωσης των Ιατρών Αρκαδίας του ΕΣΥ, συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου και ο πρόεδρός της (Παναγιώτης Ιωαννίδης), αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η δημόσια υγεία και οι δομές αυτής.

Μίλησε για ελλείψεις ιατρών, παρα-ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για ελλείψεις ιατρικών μηχανημάτων, για προβλήματα στα Κέντρα Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Υγεία, εν’ μέσω υγειονομικής πανδημίας.

Ο ομιλητής, στάθηκε στο θέμα των χρηματοδοτήσεων, καθώς και το ζήτημα με τους συμβασιούχους γιατρούς, αλλά και όλους όσους εργάζονται στην υγεία, με μη μόνιμες σχέσεις εργασίας.

«Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμων ιατρών και λοιπού προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Ζήτησε απ’ τους υπευθύνους της πολιτείας, όπως αυξήσουν τα κονδύλια για την υγεία και όπως ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα αυτής.

Κατέληξε, λέγοντας, ότι όλοι πρέπει να διεκδικούν και ότι όλοι πρέπει να επιζητούν και να απαιτούν ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξε και το σωματείο των συνταξιούχων του ΙΚΑ Αρκαδίας.

ert.gr