Πα. Μαρ 29th, 2024

“Κλείδωσε” η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την τύχη της μικρής Λυδίας, που έμεινε ορφανή από μάνα από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DEBATER, η απόφαση πρέπει να θεωρείται “κλειδωμένη” και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται γύρω στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζουμε πως η πλευρά των γονιών του συζυγοκτόνου έχει προτείνει την εκ περιτροπής συνεπιμέλεια του παιδιού, δηλαδή την διαμονή της μικρής Λυδίας για 6 μήνες στην Αλόννησο με τους γονείς της Καρολάιν -από Απρίλιο έως Οκτώβριο- και τους υπόλοιπους μήνες τη διαμονή της στην Αθήνα με τους γονείς του πιλότου.

Σύμφωνα με νομικές πηγές του DEBATER είναι σχεδόν απίθανο να γίνει αποδεκτή η παραπάνω πρόταση της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν, η Εισαγγελία Ανηλίκων αναμένεται να ανακοινώσει πως η επιμέλεια του παιδιού θα απονεμηθεί αποκλειστικά στην οικογένεια της Καρολάιν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DEBATER, ο συνήγορος των γονέων της άτυχης Καρολάιν, κ. Αθανάσιος Χαρμάνης βρίσκεται ήδη στην Αλόννησο για να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του θύματος. Πρόκειται να ενημερώσει λεπτομερώς την οικογένεια για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για να συλλέξει στοιχεία, τα οποία τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να οδηγήσουν σε νεότερες σημαντικές αποκαλύψεις για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Οι γονείς του πιλότου ζητούν συνεπιμέλεια

Όπως είχε σημειώσει ο κ. Χαρμάνης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη, “στην Αθήνα στο σχολείο θα υφίσταται το μπούλινγκ ότι είναι η κόρη του δολοφόνου, ενώ στο σχολείο στην Αλόννησο θα είναι της Καρολάιν το κοριτσάκι. Θα το αγκαλιάσει όλο το νησί, θα υπάρχει ζεστασιά, όλα τα υπόλοιπα παιδάκια θα το βοηθήσουν”.

Εγώ δεν αφήνω καμία μομφή για την οικογένεια. Από ότι γνωρίζω είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, είναι άνθρωποι επιπέδου κι ας μην έχουν καταδικάσει την πράξη του παιδιού τους, είναι άλλο πράγμα αυτό.

Δεν θα σταματήσουν οι καλές σχέσεις των δύο πλευρών, είμαι σίγουρος για αυτό, όποια και αν είναι η απόφαση για το παιδί”, κατέληξε ο κ. Χαρμάνης.

Θα μπορεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να δει το παιδί του;

Ο ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός σε τοποθέτησή του σχετικά με την συνεπιμέλεια της μικρής Λυδίας είχε σημειώσει: “Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές

Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της”, κατέληξε ο κ. Αγαπηνός.