Πε. Μαρ 28th, 2024

Κοινοβουλευτική αναφορά Αλ. Χαρίτση: Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που καταργεί το αυτοδιοίκητο των Επιμελητηρίων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κοινοβουλευτική Αναφορά Αλέξη Χαρίτση προς τον Άδωνη Γεωργιάδη

Με κοινοβουλευτική του Αναφορά ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη την επιστολή του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που αφορά την αιφνιδιαστική βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε βουλευτής της Ν.Δ. και έκανε δεκτή ο Υπουργός, που ανατρέπει το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων.

Η συγκεκριμένη τροπολογία έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας, εφ’ όσον ανατρέπει το πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων, δίνοντας τη δυνατότητα στα Δ.Σ. τους να εκλέγουν οποτεδήποτε Διοικητικές Επιτροπές με οριακή πλειοψηφία 50% +1 αντί των 4/5 των μελών της που ίσχυε μέχρι σήμερα, συνιστώντας ωμή και πραξικοπηματική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των επιμελητηρίων.

Ο Αλ. Χαρίτσης με την Αναφορά του καλεί τον Υπουργό να αναθεωρήσει την στάση του και να αποσύρει άμεσα την συγκεκριμένη τροπολογία.

Η επιστολή του Προέδρου του Ε.Ε.Α.