Πα. Μαρ 29th, 2024

Κοροναϊός: 27 χώρες θέλουν το ρωσικό εμβόλιο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνολικά 27 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ρωσικού εμβολίου για τον κοροναϊό, όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα.

Για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού μίλησε η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, σήμερα, Τετάρτη, δηλώνοντας ότι 27 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ήδη έχουν επιλεγεί τρεις βιομηχανικοί χώροι για την παραγωγή των εμβολίων κατά του κοροναϊού.

Αναφερθείσα στο ρωσικό εμβόλιο που αναπτύσσει το κέντρο Vektor, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές θα ολοκληρωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η καταχώρηση θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Τατιάνα Γκολίκοβα, όσοι έχουν λάβει το ρωσικό εμβόλιο δεν έχουν παρουσιάσει επιπλοκές.

Υπενθυμίζεται ότι σε δεύτερο στάδιο δοκιμών βρίσκεται το εμβόλιο που αναπτύσσει το ρωσικό κέντρο ιολογίας Vector στο Νοβοσιμπίρσκ, γεγονός που ανακοινώθηκε μόλις μια εβδομάδα αφότου η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κοροναϊού στον κόσμο.

Στις 11 Αυγούστου, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία είχε καταχωρήσει το πρώτο εμβόλιο COVID-19 στον κόσμο, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο του 2021. Πριν από αυτό, θα γίνει εμβολιασμός σε καθηγητές και ιατρούς.