Πε. Μαρ 28th, 2024

Κορονοϊός – Μέτρα: «Ναι» στην αύξηση χωρητικότητας στα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, με τους επιστήμονες οι οποίοι συσκέπτονταν από τις 14.00 παρουσία και του Θάνου Πλεύρη, να εισηγούνται τη χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν κατά του κορονοϊού επιτρέποντας μεταξύ άλλων και πάλι τους όρθιους στην εστίαση, αύξηση πληρότητας στα γήπεδα, κατάργηση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και επιστροφή των σχολικών εκδρομών. 

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή

  • Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Σήμερα στα γήπεδα επιτρέπεται η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα. Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο οι ειδικοί φαίνεται ότι δεν έχουν αντίρρηση καθώς θεωρούν ότι είναι συνήθως εξωτερικοί χώροι συνεπώς μπορούν οι ομάδες να τηρήσουν τα μέτρα για τους φιλάθλους τους.
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παρότι ελάχιστοι πλέον τη χρησιμοποιούν σε εξωτερικούς χώρους αφού δεν επιβάλλονται και πρόστιμα, υπάρχουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν να αρθεί το μέτρο. Εκτιμούν ότι αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. 
  • Να επιτραπούν στην εστίαση και την ψυχαγωγία και οι όρθιοι. Στην τελευταία συνεδρίασή τους πάντως οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως ώστε να μην υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι, με συνέπεια να καταργηθούν στην πράξη τα οποία μέτρα στην ψυχαγωγία και την εστίαση.
  • Θετικά απάντησαν οι επιστήμονες της επιτροπής για το θέμα των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κοινωνικοποιηθούν. Άλλωστε οι εκδρομές είχαν απαγορευθεί το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ζήσει καν αυτήν τη μαθητική εμπειρία.
  • Τέλος η επιτροπή εισηγήθηκε αρνητικά για τις παρελάσεις.

ethnos.gr