Σα. Απρ 20th, 2024

Κυβερνητικό κλιμάκιο στα έργα στη Διώρυγα Κορίνθου – Ξεπερνά τα 30 εκατ. ο προϋπολογισμός (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στα πρανή της διώρυγας της Κορίνθου, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 30.600.000 ευρώ, που έρχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τις κατολισθήσεις που έχουν θέσει εδώ και μήνες εκτός λειτουργία τη διώρυγα. Για το λόγο αυτό έγιναν συγκεκριμένες μελέτες για να αντιμετωπιστεί, μια και καλή το πρόβλημα.

Τα έργα στα πρανή θα συνεχιστούν μέχρι αρχές Ιουλίου στη συνέχεια θα σταματήσουν και θα συνεχιστούν το φθινόπωρο. Το επίσημο χρονοδιάγραμμα των εργασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει, ότι η διώρυγα θα είναι διαθέσιμη για την ναυσιπλοΐα από την 5η Ιουλίου έως τα τέλη του Οκτωβρίου, όπου και θα συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης. Η εταιρία ενημερώνει, ότι σε περίπτωση που καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της διώρυγας νωρίτερα, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Στην περιοχή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα τοποθετήσει περίφραξη για την ασφάλεια όλων, ενώ προχωρά και το master plan που θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει όλη την περιοχή. Θυμίζουμε, ότι στην περιοχή βρέθηκε προ μηνών και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο, ήταν ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, αλλά και σπουδαστές της σχολής μηχανικού Λουτρακίου.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι