Πα. Μαρ 29th, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμένοι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ένα νέο καθολικό λοκντάουν λέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Οι εμβολιασμένοι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη στιγμή που κυβέρνηση και ειδικοί διαμηνύουν, σε όλους τους τόνους, ότι μοναδικό αντίδοτο στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός, ο πρωθυπουργός, που καλεί συνεχώς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν και να κλείσουν το ραντεβού τους, εκπέμπει νέο μήνυμα.

«Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο πρωθυπουργός απαντά στην κριτική για την «Κάρτα Ελευθερίας» στους νέους 18 έως 25 ετών: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί αυστηρή κριτική στην αντιπολίτευση και, κυρίως, στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους – το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας – από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο» υπογραμμίζει.

«Η μεγάλη μου έννοια είναι η ανάπτυξη που θα έρθει να μη διευρύνει, αλλά να μικρύνει τις ανισότητες που υπάρχουν», τονίζει ο πρωθυπουργός, που στέκεται στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από την Παιδεία.

«Η εκπαίδευση παραμένει και θα παραμείνει, πιστεύω, ο μεγάλος ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα σε ένα παιδί που προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια τελικά να ζήσει μία ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών του» σημειώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη, σημειώνοντας ότι πρέπει να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων» τονίζει ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να διατηρήσω και τα επόμενα δύο χρόνια αυτήν την αίσθηση του κατεπείγοντος, η οποία μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας», δηλώνει, σημειώνοντας: «Οι προκλήσεις, από μία πλευρά, είναι πιο ενδιαφέρουσες. Έχουμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης να διαχειριστούμε. Έχουμε μία οικονομία που σαφέστατα ανακάμπτει. Έχουμε πολύ δημιουργικές πολιτικές, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών».

«Έχουμε εξηγήσει με όλους τους τρόπους, επιστημονικούς και επικοινωνιακούς, την ανάγκη του εμβολιασμού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ