Πε. Μαρ 28th, 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΣΟΛΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Σχετικά με την φωτιά, ο βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στον απόηχο της φωτιάς που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο στον οικισμό Σολομό Κορινθίας, θα ήθελα να πω με τη σειρά μου ότι από θαύμα σώθηκε το χωριό μου, μετά την άνιση μάχη που δόθηκε με τις φλόγες. Προσωπικά, οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του επικεφαλής, Πυραγού κ. Βασίλη Γεροβασίλη, για την άμεση κινητοποίηση του στην κατάσβεση της φωτιάς, στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέδραμαν καθοριστικά στην αντιμετώπισή της, καθώς και στο Διασωστικό Σώμα Κορίνθου «Πήγασος» και τις εθελοντικές ομάδες Αθικίων και «SOSTE TO» Χιλιομοδίου για την πολύτιμη συμβολή τους.

Όλοι τους συνέβαλαν ενεργά και στάθηκαν επάξια στις επάλξεις προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η συγκινητική και έγκαιρη κινητοποίησή τους, η βαθιά αλληλεγγύη τους καθώς και η αυταπάρνηση που επέδειξαν είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και να μην καεί ούτε ένα σπίτι. Είμαστε όλοι ευγνώμονες που η φωτιά στον Σολομό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων αλλά και των εθελοντικών ομάδων που έδωσαν σκληρή μάχη για την άμεση κατάσβεσή της.

Τέλος, η περιπέτεια αυτή είναι ακόμα μία περίπτωση που δείχνει ότι όλοι μας, ανεξαιρέτως, είμαστε ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένοι απέναντι σε ένα τέτοιο φυσικό φαινόμενο. Η καταστροφική μανία μιας πυρκαγιάς δεν κάνει διακρίσεις, αφού κι εγώ ο ίδιος συμπεριλαμβάνομαι μεταξύ των πυρόπληκτων της φωτιάς του Σαββάτου.».