Σα. Απρ 20th, 2024

Κόρινθος: Συγκέντρωση τη Τρίτη 8 Μάρτη για να καταδικάσουν την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η 8η Μάρτη φέτος, αναδεικνύει τη πάλη των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση  ενάντια στην εκμετάλλευση, στη σκιά του ιμπεριαλιστικού  πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

    Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα σούπερ μάρκετ, στα μικρομάγαζα τις σχολικές καθαρίστριες ορισμένου χρόνου ,να καταδικάσουν την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Η εργαζόμενη γυναίκα πρωτοστατεί στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία και στη κοινωνική προστασία της μητρότητας.

    Πρωτοστατεί όμως και στον αγώνα να μην εμπλακεί η Ελλάδα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και αρνείται να στοιχηθεί πίσω από τα συμφέροντα του ενός η του άλλου τμήματος των επιχειρηματικών ομίλων και των διεθνών οργανισμών ,ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ από τη μια και αυτό της Ρωσίας από την άλλη.

    Ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία επιβεβαιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τους λαούς τόσο Ουκρανίας-Ρωσίας όσο και των υπολοίπων λαών στην περιοχή τα λόγια του ποιητή “Να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί.

    Ο πόλεμος αυτός είναι αποτέλεσμα της όξυνσης του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα στις κυβερνήσεις και των συμμάχων τους ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ ,Ρωσίας, για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για το μοίρασμα της λείας, των σφαιρών επιρροής και των αγορών σε βάρος των εργαζομένων και του λαού κάθε χώρας.

    Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, και η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει να δαπανά πάνω από 5 δις το χρόνο, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας αλλά αξιοποιούνται για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς.

    Οι εξελίξεις όμως σε όλα τα επίπεδα βάζουν τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας και του παιδιού στην επικαιρότητα.

Η υπεράσπιση της υγείας μπαίνει στη κορφή των αιτημάτων μας. Οι συνέπειες της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας στα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι τραγικές. Πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και απώλειας της ζωής πολλών συναδέλφων. Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν είναι μιας νόσου, οπως και το νοσοκομείο της Κορίνθου, οι πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας είναι υποστελεχωμένες αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της πλήρους απαξίωσης τους. Στους Αγίους Θεοδώρους το πολυιατρείο είναι σχεδόν κλειστό.

    Οι σχολικές καθαρίστριες στη Κορινθία και σε όλη τη χώρα δουλεύουν μέσα σε δεκάδες κρούσματα με ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας και δεν έχουν το δικαίωμα των δωρεάν τεστ. Και είναι όμηροι σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με μερική απασχόληση. Χωρίς να ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά. Και το κερασάκι στην τούρτα της εκμετάλλευσης είναι η επικείμενη περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.

    Ετοιμάζονται να νομοθετήσουν ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις ειδικά στις γυναίκες εμποροϋπάλληλους και σε όλο το κλάδο.10ώρα απασχόληση ,διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το τσάκισμα της ασφάλισης, τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η γυναίκα στη μητρότητα που θεωρείται ατομική υπόθεση. Και με τη βούλα οι εργοδότες θα είναι καθ’ όλα νόμιμοι για ότι μέχρι τώρα εφαρμόζουν άτυπα στο κλάδο μας.

    Εντατικοποίηση, δουλειά ήλιο με ήλιο ,περιφορά μέχρι εξαντλήσεως από πόστο σε πόστο, δουλειά τις Κυριακές. Τα πρωτόκολλα υγείας μετατρέπονται σε κουρελόχαρτο. Εργοδοτική βία Μόλις ζητήσεις άδεια ειδικού σκοπού. Οι ευπαθείς ομάδες χρεώνονται άδειες άνευ αποδοχών. Μετατροπή του σπιτιού μας σε χώρο δουλειάς για να δουλεύουμε με τηλεργασία σε κάποιους κλάδους.  Αυτό είναι το σκηνικό που συνθέτει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας, της μητέρας που χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μετατρέπεται και σε δασκάλα και σε γιατρό λόγω της έλλειψης κοινωνικών δομών και παροχών. Μέχρι εδώ!

     Μας κρατάει πίσω στη ζωή μας η έλλειψη της οργάνωσης ώστε συλλογικά να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα ζωή με παροχές που να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να αποτρέψουμε μια πολιτική βαθιά αντιλαϊκή που τσακίζει τις ζωές μας.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση τη Τρίτη 8 Μάρτη στις 6μμ μπροστά από την Εθνική τράπεζα που καλεί και ο Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου.