Τρ. Απρ 23rd, 2024

Κόρινθος: Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου στην Πλατεία Φλοίσβου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Σάββατο 29 Αυγούστου, στην Πλατεία Φλοίσβου, θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην πόλη της Κορίνθου.

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ, καλούν σε συμμετοχή, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για το εργατικό κίνημα των ΗΠΑ, από την πολιτιστική ομάδα της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ
  • Ομιλία από το Σταύρο Σκουλλή, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Λαϊκό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»
  • Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για την καταστολή και έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.

Στο κάλεσμα σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Όλες οι εξελίξεις που τρέχουν καθημερινά, τόσο σε σχέση με τον κορονοϊό όσο και με τα ελληνοτουρκικά, αποδεικνύουν περίτρανα τα συμφέροντα ποιανού εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες. Και αυτά δεν είναι άλλα από αυτά της ντόπιας αστικής τάξης και του μεγάλου κεφαλαίου, τα οποία δεν αφήνουν το λαό να “ανασάνει”, δημιουργώντας κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά. Αφήνοντας τον εκτεθειμένο στην πανδημία αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ο χρόνος που κέρδισε ο λαός με θυσίες δεν αξιοποιήθηκε για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Και τώρα κουνάνε το δάχτυλο στη νεολαία για την εξάπλωση του ιού αφού πρώτα έκαναν “λάστιχο” τα δικά τους πρωτόκολλα υπακούοντας στις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων.

Τώρα είναι η ώρα, ο λαός και η νεολαία να σηκώσουν ανάστημα και να οργανώσουν την αντίσταση τους, για τη ζωή που έχουμε ανάγκη. Μόνο μέσα από τους αγώνες και τη σύγκρουση με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τη ζωή με δικαιώματα».