Σα. Απρ 20th, 2024

Λαϊκός αγώνας δρόμου στα Καλάμια Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Ο Δήμος Κορινθίων θα διοργανώσει Λαϊκό Αγώνα Δρόμου/δυναμικού βάδην, που θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική πλατεία Καλάμια Κορίνθου, άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, με την επωνυμία ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ‘CORINTHLIVINGSTREETS

Ημερομηνία Αγώνα: Σάββατο 11/09/2021

Ώρα εκκίνησης αγώνα: 19.00

Εκκίνηση: Κεντρική πλατεία Καλάμια Κορίνθου –άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

17.00: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική πλατεία Καλάμια Κορίνθου, άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου για παράδοση αγωνιστικού πακέτου (αριθμός, t-shirt και chip χρονομέτρησης).

19.00: Εκκίνηση Αγώνα 9,2 km

20.30: Λήξη αγώνα

20.35: Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Κεντρική πλατεία Καλάμια Κορίνθου (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η διαδρομή του αγώνα είναι ασφάλτινη εκτός από 1200 m χωμάτινης διαδρομής στην αναστροφή στο ύψος του Αρχαίου λιμανιού του Λεχαίου. Η διαδρομή του αγώνα είναι επίπεδη και περνά από το παραλιακό μέτωπο της πόλης ενώ σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη του υγρότοπου του Αρχαίου Λιμανιού του Λεχαίου και η συμμετοχή αθλητών και αθλουμένων σε φυσική δραστηριότητα μετά τους περιορισμούς της πανδημίας. Για να δείτε τη διαδρομή του αγώνα πατήστε ΕΔΩ


Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και τεχνικό t-shirt του αγώνα.

Βραβεία θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας,

Η γραμματεία θα ανοίξει στις 17.00 το απόγευμα – 2 ώρες πριν τον αγώνα, όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε τον αριθμό σας, το chip χρονομέτρησης και το τεχνικό t-shirt του αγώνα.

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο τερματισμού 90 λεπτά (μέχρι τις 20.30). Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Κορίνθου.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ live τα αποτελέσματα μετά την έναρξη του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.ftt.gr.

Κόστος συμμετοχής: H συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν καθώς τα έξοδα του αγώνα θα καλυφθούν από ευγενική χορηγία του Δήμου Κορινθίων.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι και αθλήτριες/αθλούμενες, άνω των 16 ετών (γεννημένοι 2005 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 16 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί

Επειδή ο αγώνας έχει περιορισμένο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, αριθμό συμμετοχών (<300) και στους αγώνες που δεν έχουν κόστος συμμετοχής παρατηρείται αποχή >50% από αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή, θα θέλαμε όσοι δηλώσετε να είστε σίγουροι για τη συμμετοχή σας ή διαφορετικά να την ακυρώσετε έγκαιρα ώστε να βοηθήσετε στον καλύτερο προγραμματισμό της διοργάνωσης καθώς επίσης να μην στερήσετε τη θέση αυτών που πραγματικά επιθυμούν να συμμετάσχουν.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως την Τετάρτη 08-Σεπτεμβρίου-2021, 23:59 ή έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των 300 συμμετοχών στον αγώνα. Η γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί εξαιρετικά μικρό αριθμό νέων συμμετοχών 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα που θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχής.

Φύλαξη ρουχισμού συμμετεχόντων: Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη φύλαξη του ρουχισμού των συμμετεχόντων στο χώρο της εκκίνησης/τερματισμού, από όπου θα μπορείτε να τα πάρετε μετά το τέλος του αγώνα.

ΤΕSTCovid-19

Με βάση τις οδηγίες της Γ .Γ. Α κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει αρνητικό RAPID ή Μοριακό Test που να έχει πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες 48 ώρες. Επίσης η συμμετοχή θα επιτρέπετε στους πλήρως εμβολιασμένους (αυτοί που έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη δόση 15 ημέρες πριν), καθώς και αυτοί που έχουν νοσήσει από τον COVID 19, τις τελευταίες 180 ημέρες. Από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητή/αθλούμενο αν δεν προσκομίσει στην παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου στη γραμματεία κάποιο από τα παραπάνω αποδεικτικά.

Ο Δήμος Κορινθίων, κατά την διάρκεια της ημέρας του αγώνα και πριν από αυτόν, θα διαθέσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κεντρική Πλατεία Καλάμια, και θα εκτελεί Rapid test ΔΩΡΕΑΝ για όποιον δεν διαθέτει.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών και πρωτόγνωρων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19, αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα στον αγώνα, προκειμένου την αποφυγή δυσάρεστων περιπτώσεων και τα οποία οφείλουν οι αθλητές να ακολουθήσουν, και να τα διαβάσουν με την δέουσα προσοχή!

Τα αντίστοιχα πρωτόκολλα είναι τα κάτωθι

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών! Oι εκκινήσεις θα γίνονται ανά 50 αδες ανά 2 λεπτά και με τουλάχιστον 3 μέτρα διαφορά ο ένας αθλητής απόσταση από τον άλλον

Όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα και πριν από αυτήν, θα φοράνε μάσκα, θα είναι σαφέστατα σε αποστάσεις μεταξύ τους – θα έχουμε ανθρώπους που θα το υποδεικνύουν.

ΣΤΑΘΜΟΊ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΎ

Οι 2 σταθμοί ανεφοδιασμού του αγώνα, θα είναι εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες. Έτσι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εθελοντές που θα στελεχώνουν τους  σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες γάντια, ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές (νερό, ισοτονικό, αναψυκτικά) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους. Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό, ισοτονικό, αναψυκτικά και ενεργειακές μπάρες.

Ο χώρος του τερματισμού που είναι κοινός με την εκκίνηση του αγώνα, και εξαιτίας τόσο του αριθμού των αθλητών όσο και των χιλιομέτρων του αγώνα, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα φροντίσει την αποφυγή συνωστισμού κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

Τελετή απονομών δεν θα πραγματοποιηθεί και όλοι οι Αθλητές μετά τον τερματισμό θα παίρνουν από μόνοι τους, πάνω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο το μετάλλιο τους, καθώς και οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες το έπαθλό τους

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

στον κ. Γεωργακόπουλο Ευάγγελο  6974321588

και στο Γραφείο Τύπου Δήμου Κορινθίων 2741361045