Πα. Μαρ 29th, 2024

Λουτράκι: Η κατάθεση της κόρης του θύματος και οι κάμερες που δείχνουν τον δράστη

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Η μητέρα μου είχε δώσει τέλος σε μια προβληματική σχέση μ’ ένα καταπιεστικό και βίαιο άτομο… ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό πως αυτή η σχέση ίσως ήταν μοιραία για την μητέρα μου…».

Με αυτά τα λόγια η 20χρονη κόρη του θύματος σκιαγράφησε την σχέση που είχε η 45χρονη μητέρα της, Φωτεινή Σβιτλάνα με τον άνδρα από την Αλβανία οποίος είναι και ο βασικός ύποπτος για το διπλό φονικό στο Λουτράκι, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Η 45χρονη μασέζ βρέθηκε μαζί με τον 42χρονο φαρμακοποιό σύντροφο της, γυμνοί και κατακρεουργημένοι, σ’ ένα μικρό εξοχικό σπίτι που διατηρούσε η άτυχη γυναίκα στο Φλάμπουρο Λουτρακίου, καθώς τα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στην πόλη του Λουτρακίου.

Μάλιστα ο Ιατροδικαστής διαπίστωσε πως και τα δυο θύματα φέρουν πολλαπλά χτυπήματα, μάλλον από μπαλτά, στο κεφάλι, ενώ ο δράστης στην άτυχη γυναίκα κατάφερε χτυπήματα και στον λαιμό.

Βασικός ύποπτος του στυγερού διπλού εγκλήματος ο πρώην ερωτικός τις σύντροφος της 45χρονης, ο οποίος έχει εξαφανιστεί και όλα δείχνουν πως έπειτα από το φονικό διέφυγε στην πατρίδα του, εν προκειμένω την Αλβανία.

Η 20χρονη κόρη του θύματος, από τον πρώτο της γάμο με γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου, στην κατάθεση που έδωσε στις Αρχές μίλησε για την σχέση που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα η μητέρα της με τον σεσημασμένο Αλβανό, τον οποίο είχε γνωρίσει στην Μύκονο την περίοδο που ο ύποπτος εργάζονταν σε διάφορα καταστήματα του νησιού.

«…η μητέρα μου είχε πάρει την απόφαση να δώσει ένα τέλος σ’ αυτή την προβληματική σχέση. Κάτι που δεν δέχονταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Μάλιστα για να απεμπλακεί σταδιακά από αυτόν, είχε μετακομίσει στο Λουτράκι όπου ήθελε να κάνει διάφορα επιχειρηματικά ανοίγματα. Μέχρι να δώσει ένα οριστικό τέλος σ’ αυτή την σχέση, βλέπονταν με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και στο Λουτράκι.», λέει στην κατάθεση της η 20χρονη, η οποία ακόμα δεν είναι σε θέση να πιστέψει πως η μητέρα της χάθηκε και μάλιστα μ’ αυτό τον φριχτό τρόπο.

Η δολοφονία οι έρευνες και τα ερωτήματα

Οι έρευνες, τόσο της Ασφάλειας Κορίνθου, όσο και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, καταλήγουν στο δεδομένο πως ο βασικός ύποπτος για την στυγερή δολοφονία του ζευγαριού, εν προκειμένω ο Αλβανός υπήκοος, γνώριζε τόσο το διαμέρισμα που διέμενε μόνιμα στην πόλη του Λουτρακίου η άτυχη γυναίκα, όσο και το μικρό εξοχικό που διατηρούσε στην περιοχή Φλάμπουρο.

Παράλληλα μέσω καμερών, τόσο στη πόλη του Λουτρακίου, όσο και στην περιοχή που διαπράχθηκε το έγκλημα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν την παρουσία του βασικού υπόπτου στην περιοχή το επίμαχο διάστημα που έγινε η διπλή δολοφονία.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι αστυνομικοί έχουν φωτογραφικά καρέ από κάμερες παρακολούθησης κοντά στο σπίτι της άτυχης γυναίκας στο Λουτράκι, όπου διαφαίνεται ένα άτομο, του οποίου η σωματοδομή και τα χαρακτηριστικά προσομοιάζουν μ’ αυτά του βασικού υπόπτου.

Πάντως, τόσο οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, όσο και τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που βοηθούν στις έρευνες, έχουν ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων, όσον αφορά στις λεπτομέρειες που είναι δυνατόν οδηγήσουν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος και βέβαια στην σύλληψη του δράστη.

Γιατί πήρε ο δράστης το όπλο του εγκλήματος μαζί του, εν προκειμένω μπαλτά η γεωργικό εργαλείο; Αυτό είναι ένα από τα κυρίαρχα ερωτήματα που έχουν οι Αστυνομικοί, καθώς στο σημείο της δολοφονίας, αλλά και πέριξ του μικρού εξοχικού που διεπράχθη το έγκλημα, δεν βρέθηκε το αντικείμενο που χρησιμοποίησε ο δράστης ώστε να κατακρεουργήσει τα θύματα του.

Γιατί ο δράστης εξαφάνισε τα δυο κινητά τηλέφωνα των θυμάτων του; Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως το έκανε σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την εύρεση των πτωμάτων, καθώς ακόμα και την στιγμή που γράφονταν το ρεπορτάζ και τα δυο κινητά ήταν απενεργοποιημένα και δεν «δίνουν» σήμα, όπως προέκυψε από τις προσπάθειες των Αστυνομικών που καλούσαν τους συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς.

Επίσης μυστήριο αποτελεί ακόμα για τους έμπειρους Αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, η πράξη του δολοφόνου να κάψει σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από το εξοχικό σπίτι της 45χρονης το αυτοκίνητο της και μάλιστα σε ένα σημείο, όχι μόνο κοντά στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς το Λουτράκι, αλλά και σ’ ένα σημείο ιδιαιτέρως εμφανές από τους διερχόμενους οδηγούς.

Τέλος οι αστυνομικοί έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν σε Αττική και Μύκονο, σε φίλους και συγγενείς του βασικού υπόπτου για την αναζήτηση του χωρίς όμως αποτέλεσμα, εκτιμούν πλέον πως το συγκεκριμένο πρόσωπο, στην περίπτωση που είναι ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος, διέφυγε άμεσα προς την πατρίδα του την Αλβανία.

www.newsit.gr