Σα. Απρ 20th, 2024

Λουτράκι: «Τον παρακαλούσαν να πάει στο νοσοκομείο»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σοκάρουν οι μαρτυρίες συναδέλφων του ανεμβολίαστου γιατρού από το Λουτράκι που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό.

«Τον παρακαλούσαν να πάει στο νοσοκομείο. Δεν ήθελε να εμβολιαστεί λόγω των πιστεύω του», λέει στο newsit.gr o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Χρυσοβάλλάντης Μέλλος για τον ανεμβολίαστο παθολόγο, ο οποίος έχασε την μάχη με τον κορονοϊό.

Η είδηση του θανάτου του 70χρονου γιατρού σκόρπισε θλίψη στο Λουτράκι, στην πόλη που εργάζονταν κι έμενε μαζί με την οικογένεια του. Όλοι τους γνώριζαν το γιατρό ο οποίος είχε προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους κατοίκους της πόλης. Παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνάδερφοι του και οι γνωστοί του προσπαθούσαν να τον πείσουν να οχυρωθεί απέναντι στο ιό που έχει «χτυπήσει» όλο τον πλανήτη, εκείνος αρνιόταν συνεχώς. «Είχε μία επιμονή, δεν ήθελε να εμβολιαστεί. Το είχε συζητήσει, το ξέραμε όλοι ότι δεν ήθελε. Συνάδελφοί του ιατροί τον παρακαλούσαν να πάει στο νοσοκομείο» αναφέρει στο newsit.gr ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος και επισημαίνει: «Ο λόγος που δεν είχε εμβολιαστεί είχε να κάνει με τα πιστεύω του και όχι με κάτι άλλο, με θέμα υγείας. Πάντα υπάρχει ένα ποσοστό το οποίο απέχει από την κοινή επιστημονική γραμμή, που θα κρίνει με δικά του κριτήρια ακόμα και μέσα στην ιατρική κοινότητα».

Ο ανεμβολίαστος γιατρός που ήταν πολύ αγαπητός στο Λουτράκι δεν δεχόταν να νοσηλευτεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του κάλεσε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Όταν έφθασε το ασθενοφόρο ο παθολόγος ήταν ήδη νεκρός.

Οι δύσκολες ώρες όμως για την οικογένεια του παθολόγου δεν τελειώνουν εδώ. Η κόρη του, επίσης γιατρός, παιδίατρος συγκεκριμένα, που είναι και εκείνη ανεμβολίαστη, νοσεί από κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Ο 70χρονος παθολόγος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του Λουτρακίου, ενώ αυτή την περίοδο ετοίμαζε τα χαρτιά του προκειμένου να βγει στη σύνταξη.