Πα. Μαρ 29th, 2024

Λυκουρέντζος: Στα 22 λεπτά ανά κιλό το ύψος της αποζημίωσης στα πορτοκάλια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η τιμή της αποζημίωσης για τα πορτοκάλια, με αφορμή τον τελευταίο παγετό, θα είναι στα 0,22 ευρώ, ανά κιλό, όταν η τιμή διάθεσης του προϊόντος ήταν 0,16 με 0,18 ευρώ, ανά κιλό. Έχουμε 130.000 τόνους πορτοκάλια με πρόβλημα στην Αργολίδα, άρα πάμε στα 30 εκατ. ευρώ για την Αργολίδα, όπου μαζί με τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, θα φτάσουμε στα 50 εκατ. ευρώ. Θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ως ΕΛΓΑ.

Αυτό, τόνισε απ’ την Τρίπολη και απ’ την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή τη συζήτηση για το πρόβλημα που προέκυψε στις καλλιέργειες και στα δένδρα απ’ τους τελευταίους παγετούς.

Ο Αρκάς πρόεδρος του ΕΛΓΑ, είπε ακόμα τα εξής:

“Σε 10 με 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί το φαινόμενο.

Τόσο είναι και το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να κατατεθούν οι δηλώσεις ζημίας.

Προηγήθηκε ήδη η αναγγελία των ζημιών.

Ήδη υποβάλλονται δηλώσεις ζημίας απ’ τους πληγέντες αγρότες.

Τα συνεργεία έχουν ήδη επισκεφθεί 3 περιοχές.

Έχουμε τις δηλώσεις ζημιών για 10 με 15 ημέρες.

Φαίνεται να υπάρχει ένα βαρύ πλήγμα, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει τώρα. Θα πάμε με την μέθοδο της εξατομικευμένης εκτίμησης των ζημιών, ανά παραγωγό, ανά κτήμα, ώστε να είμαστε σε θέση, με ακρίβεια και δικαιοσύνη να προσδιορίσουμε τις αποζημιώσεις και να τις μεταβιβάσουμε στους δικαιούχους”.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, άκουσε στη συνέχεια όλες τις τοποθετήσεις των υπευθύνων των παρατάξεων και απάντησε συνολικά, στο τέλος.

Επίσης, γνωστοποίησε, όλα όσα γίνονται ή θα γίνουν στον ΕΛΓΑ, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.