Πα. Μαρ 29th, 2024

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 9χρονος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι γιατροί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών προσπαθούν να ανακόψουν την επιδείνωση που παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 9χρονου, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου.

«Αυτό που έχει ο μικρός είναι η εικόνα της νόσου που υπάρχει στους μεγάλους. Εξελίσσεται αργά και σταθερά. Στους μεγάλους βλέπουμε γύρω στις οκτώ μέρες να εκδηλώνουν την βαριά συμπτωματολογία. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να μην διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο. Στις μονάδες είναι δύσκολο να προβλέψεις τα πράγματα. Η μητέρα το βρετανικό στέλεχος έχει. Έχουν περιγραφεί διεθνώς περιστατικά πολλά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η Covid κάνει μια υπεραντίδραση στον οργανισμό, αυτό συμβαίνει σε πολλούς ενήλικες», τόνισε ο διευθυντής της Παιδιατρικής στο Mega.

«Μας είπαν ότι άμα είναι και το δεύτερο 24ωρο έτσι σταθερό, θα πάμε καλά. Ο πυρετός δεν έχει πέσει. Χτες είχε μέχρι 38», είχε δηλώσει ο πατέρας του παιδιού.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα που ο κορωνοϊός προκάλεσε βαριά πνευμονία σε ανήλικο.

Η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, είχε διαγνωστεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού πριν από 10 ημέρες με αποτέλεσμα, όπως λένε, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως η μητέρα ανήκει στο 58% των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που δεν έκανε το εμβόλιο. Παρόλο που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νόσησαν ελαφριά, ο 9χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό από την περασμένη Τετάρτη.