Πα. Απρ 19th, 2024

Μάχη κατά του κορονοϊού και στις εκκλησίες – Πιέσεις στους ανεμβολίαστους ιερείς – Διαμαρτυρίες υποστηρικτών τους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από την Δευτέρα οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή με αρνητικό τεστ βάσει των νέων μέτρων που θα ισχύουν για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Έξω από την πόρτα του Μητροπολίτη Δωδώνης διαμαρτυρήθηκαν ξανά ανεμβολίαστοι ιερείς μιλώντας για «τελεσίγραφο» που έχουν λάβει. Ο Μητροπολίτης έχει δώσει διορία δέκα ημερών, η οποία λήγει μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου όλοι οι ιερείς να έχουν διευθετήσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους ιερείς «ψεκασμένους» και πρότεινε υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό όχι μόνο των ιερέων, αλλά όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

«Πεθαίνει ο κόσμος κι αυτοί δεν εμβολιάζονται», είπε σχετικά και εκτίμησε πως η ίδια άρνηση θα υπάρξει και με την απογραφή.

Σε αργία τίθενται από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου, Διονύσιο Δ΄, 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση μικρής μερίδας πιστών.

Οι υποστηρικτές των αρνητών ιερέων, πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου «τρικάκια» εναντίον της απόφασης. Στο κείμενο τους κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για “απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες”, ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

ertnews.gr