Πε. Μαρ 28th, 2024

Μάχη με τις φλόγες στο Αραχναίο Αργολίδας και στη Νέα Αλμυρή Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνεπικουρούμενες από εθελοντές και τους μηχανισμούς της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου στο Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 12 οχήματα, πέντε πεζοπόρα τμήματα -δυνάμεις που ενισχύθηκαν πάντως από νωρίς το μεσημέρι-, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Παράλληλα επί τόπου βρίσκονται και συνδράμουν μηχανήματα και υδροφόρα οχήματα της Π.Ε. Αργολίδας και του δήμου της αργολικής πρωτεύουσας.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο, καθίσταται δυσχερές, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, διατάχθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Γκάτζια στον Δήμο Επιδαύρου, οι κάτοικοι του οποίου μεταφέρθηκαν στην περιοχή Μετόχι.

Σε εξέλιξη και η φωτιά στην Κορινθία

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο μεταξύ, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Σάββατο 24 Ιουλίου στην περιοχή Νέα Αλμυρή Κορινθίας, ωστόσο η εικόνα είναι σημαντικά καλύτερη χάρις στις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, τις οποίες με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα Κυριακή συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οπως γνωστοποιήθηκε από την Πυροσβεστική, στην Νέα Αλμυρή επιχειρούν σήμερα 98 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Π.Ε. Κορινθίας και του Δήμου Κορινθίων.