Πα. Απρ 19th, 2024

«Μένουν σπίτι» οι Έλληνες – Συλλήψεις παραβατών των μέτρων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζουν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, καθώς λιγοστά αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν και οι πεζόδρομοι ήταν σχεδόν άδειοι. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ ήταν κλειστά, και όσα άνοιξαν, οι υπάλληλοι τους φορούσαν μάσκες και γάντια. Βιαστικές και με ασφάλεια ήταν οι αγορές στα φαστ φουντ. Μουδιασμένη είναι η περιφέρεια από την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων. Οι περισσότεροι κλείστηκαν στα σπίτια τους και όσοι βγήκαν προτίμησαν μια βόλτα στις πλατείες και τους ανοικτούς χώρους.

Ο εμπορικός πεζόδρομος του Χαλανδρίου το πρωινό του Σαββάτου: Όλα τα καταστήματα κλειστά. Μαζεμένα τραπεζοκραθίσματα, λουκέτο στις εισόδους. Λίγα μέτρα πιο πέρα, ελάχιστοι καταναλωτές μπαινοβγαίνουν στα ανοικτά καταστήματα του λιανεμπορίου.

Πόλη – φάντασμα στο εμπορικό της κομμάτι και η Νέα Φιλαδέλφεια. Η εικόνα αλλάζει άρδην έξω από τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Πολύς ο κόσμος που από νωρίς το πρωί έσπευσε να προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Τα καταστήματα που λειτουργούν από το πρωί στην περιοχή των Αμπελοκήπων είναι τα καφέ από τα οποία μπορείς να πάρεις καφέ στο χέρι ή να στον φέρουν στο σπίτι. Όλοι οι εργαζόμενοι φορούν προστατευτικά γάντια και ζητούν από τους καταναλωτές να κρατούν αποστάσεις ασφάλειας.

Ίδια εικόνα και στα ταχυφαγεία. Τα τραπεζοκαθίσματα μαζεμένα και όσοι θέλουν γρήγορο φαγητό παραγγέλνουν τηλεφωνικά ή το παίρνουν στο χέρι.

Κατά δεκάδες σπεύδουν στα φαρμακεία οι καταναλωτές. Ζητούν μάσκες, αντισηπτικά και γάντια. Οι περισσότεροι φεύγουν άπραγοι.

Οι περισσότεροι τουρίστες κάνουν βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, άλλοι χαζεύουν τη θέα στο βράχο του Φιλοπάππου.

Ο καλός καιρός και το λουκέτο στα καφέ και τα εστιατόρια, έστειλε αρκετούς και στη θάλασσα. Η ακτή του Αλίμου το μεσημέρι ήταν γεμάτη από κόσμο, αν και οι περισσότεροι φρόντισαν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τους υπολοίπους.

Το πρωί, συνεργεία του δήμου της Αθήνας έκαναν απολύμανση σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους.

Το Υπουργείο Υγείας με νέο τρέιλερ προτρέπει όλους να μείνουν στο σπίτι.

Πρωινό Σαββάτου στο κέντρο του Πύργου. Άδειοι δρόμοι και μαγαζιά. Καφενεία και καφετέριες κλειστές. Κάποιοι ηλικιωμένοι επιστρέφουν από τη λαϊκή. Η καθημερινότητα των πολιτών του Πύργου έχει ήδη αλλάξει μετά τα πρώτα κρούσματα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αψηφούν τα μέτρα.

Παρόμοια και η χθεσινή εικόνα από τον μόλο Ιωαννίνων. Μια μέρα μετά την εφαρμογή των μέτρων και η διαφορά είναι εμφανής.

Στο Άργος, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Μουδιασμένοι οι κάτοικοι στην Καστοριά, περιορίζονται στα σπίτια τους.

Στη Λιβαδειά, καφέ και εστιατόρια κατέβασαν ρολά, ωστόσο πολίτες κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους.

Σε συλλήψεις καταστηματαρχών που αψήφησαν τα μέτρα, προχώρησε η αστυνομία στην Κρήτη.

Συνεχείς έλεγχοι – Συλλήψεις για όσους αψηφούν τα μέτρα

Συνεχείς είναι έλεγχοι για τον εντοπισμό παραβατών των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας από την περασμένη Πέμπτη σε όλη την επικράτεια έχουν βεβαιωθεί 43 παραβάσεις και συνελήφθησαν 45 άτομα: 12 στην Αττική, 6 στη Δυτική Ελλάδα, 6 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 στην Κρήτη, 3 στο Νότιο Αιγαίο, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Ήπειρο και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, δηλαδή φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ