Πε. Μαρ 28th, 2024

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επισήμως η επανεργοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επισήμως η επανεργοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο:

“Ο ΟΣΕ είναι απολύτως έτοιμος να ανακοινώσουμε επισήμως, μέσα στις επόμενες ημέρες, την επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος μεθαύριο Πέμπτη 28 του μήνα συναντάται στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στελέχη του Οργανισμού.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το χρησιδάνειο μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Περιφέρειας για την παραχώρηση στην τελευταία της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι και μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπουν οι υπογραφές, πιθανόν και παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Τέλος, οριστικοποιήθηκε η τροποποίηση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ως προς την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της

σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι.