Πα. Απρ 19th, 2024

Μήνυμα Δημάρχου Κορινθίων για την 8 η Μαρτίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από τις δομές στήριξης και υποστήριξης γυναικώνκαι την κοινή δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας και της Αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας σήμερα το πρωί στον Πεζόδρομο της Πυλαρινού,το μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου για την σημερινή 8η Μαρτίου, την ημέρα που παγκοσμίως  αφιερώνεται στην γυναίκα.

Η επιλογή ήταν συμβολική και καθ όλα ουσιαστική.

Σε καιρούς όπου η ίδια η ζωή της γυναίκας απειλείται, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται και πολλές φορές κόβεται, σε αντικατοπτρισμό όλων εκείνων που έχουν κατακτηθεί και επιτευχθεί παγκοσμίως από τις γυναίκες σε κάθε τομέα δράσης και δραστηριότητας, είναι προτεραιότητα και καθήκον η προάσπισή της ίδια της ζωής της γυναίκας, η παρέμβαση όταν εκείνη απειλείται, η στήριξη όταν βάλλεται, η καταδίκη όταν χάνεται.

«Οι γυναίκες έχουμε μια επίζηλη θέση στην κοινωνίας μας, έχουν προσφέρει πολλά και μπορούν ακόμα περισσότερα.Σήμερα από εδώ, μαζί με το κέντρο συμβουλευτικής του δήμου και την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας  στέλνουμε μήνυμα ηχηρό, δίνουμε διέξοδο, προσφέρουμε στήριξη. «Η σιωπή δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυριαρχεί».  Για να μπορούν όλες οι γυναίκες του κόσμου να ζουν και να δημιουργούν! Όλες οι γυναίκες του κόσμου να προοδεύουν. Να αλλάζουν τον κόσμο μας!

Στην δράση έδωσε το παρόν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, πολιτισμού και Πρόνοιας Σπύρος Ζαχαριάς ο οποίος σημείωσε πως « η στήριξη, η αγάπη, η αναγνώριση στις γυναίκες πρέπει να είναι καθημερινή και όχι μόνο την σημερινή ημέρα»