Πε. Μαρ 28th, 2024

Μήνυμα του Επικεφαλής του Ιωάννη Β. Καραπανάγου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, είναι συνυφασμένη με την αναγέννηση της φύσης, αλλά είναι και ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των εργαζομένων, για μία καλύτερη ζωή. 

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ως παγκόσμιο ορόσημο, είναι πάνω απ’ όλα, ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής, στον διαρκή αγώνα των εργαζομένων στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, για εξασφάλιση μόνιμης και αξιοπρεπούς εργασίας, για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για διασφάλιση ανθρώπινων εργασιακών συνθηκών και κοινωνική αλληλεγγύη, με μια κοινωνία Δημοκρατίας, Ισότητας και Δικαίου.

Τα αιτήματα της Πρωτομαγιάς του 1886, όταν τα εργατικά συνδικάτα του Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, εξακολουθούν και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, να αποτελούν ζητούμενο. Κι αυτό, γιατί πολλές από τις κατακτήσεις του παρελθόντος, όπως το δικαίωμα στην εργασία, η οκτάωρη απασχόληση, η πλήρης ασφάλιση, η καθιέρωση της Κυριακής ως αργία, έγιναν και πάλι διεκδικήσεις του παρόντος.

Σήμερα, εν μέσω της πολυδιάστατης οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η πατρίδα μας, αλλά και όλος ο κόσμος, λόγω κορωνοϊού, η εργατική Πρωτομαγιά αποκτά όσο ποτέ άλλοτε ιδιαίτερη σημασία για τις αξίες των αγώνων και των διεκδικήσεων, που πρέπει να εμπνέουν και να καθοδηγούν όλους μας, δημιουργώντας για τους πολίτες προοπτικές και λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον, για την αποκλιμάκωση της ανεργίας και την παροχή ίσων ευκαιριών για τους νέους, αλλά και για όλους τους πολίτες.

Η φετινή Πρωτομαγιά, ας αποτελέσει αφορμή για να θυμηθούμε, πως κάθε νίκη, ως αποτέλεσμα διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων, κερδίζεται με θυσίες και αγώνες, με ενότητα, αλληλεγγύη και κοινή δράση. Είναι χρέος όλων μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανταποκριθούμε με ουσιαστικές πράξεις και κοινωνική αλληλεγγύη στις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πολυεπίπεδη κρίση στην κοινωνία μας, τοποθετώντας στο επίκεντρο των δράσεών μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Εύχομαι σε όλους από καρδιάς, καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα!

Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

“αλλάzουμε ΜΑΖΙ”