Πα. Απρ 19th, 2024

Μήνυμα του πρωθυπουργού σήμερα για την έξαρση του κορωνοϊού – Θα ανακοινώσει μέτρα (LIVE)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Nέα μέτρα στην Αττική – Σταματούν οι συναυλίες – Τι θα ισχύσει για συναθροίσεις, γάμους, κηδείες – Αναλυτικά θα τα παρουσιάσει ο Ν. Χαρδαλιάς

Μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται μέσα στην επόμενη ώρα, το οποίο θα αφορά στην έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα θα κάνει αναφορά σε μέτρα για την περιοχή της Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταματήσουν οι συναυλίες και οι συναθροίσεις θα περιοριστούν στα 9 άτομα (και για γάμους, κηδείες κτλ).  Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός νέων κρουσμάτων στη χώρα παραμένει σταθερά υψηλός τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα και τις αρμόδιες αρχές. 

Δραματική επιδείνωση καταγράφεται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε ό,τι αφορά τη μετάδοση και την επίπτωση του κορωνοϊού. Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων είναι…σταθερά υψηλός, όπως και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις, οι θάνατοι, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας αλλά και των ειδικών που συζητούν εκ νέου τη λήψη δραστικών μέτρων.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους ειδικούς στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν όλα τα νέα δεδομένα.

Πηγή: protothema.gr