Τε. Απρ 24th, 2024

Μαίνεται η φωτιά στη Γορτυνία – Εντολή εκκένωσης πολλών οικισμών από 112 (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Γορτυνία. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι οι μικρές εστίες που υπήρχαν στην περιοχή αναζωπυρώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων  και μέσα σε λίγα λεπτά εξελίχθηκαν σε ένα νέο πύρινο μέτωπο. Εντολή εκκένωσης των οικισμών Λιβαδάκι, Καπελλίτσα, Δάφνη, Τρανή Λάκκα και Δωδεκαμετρο, Ιαματικές Πηγές, Χρυσοχώρι, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασός, Όχθια, Αετορράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι δόθηκε με μήνυμα στο 112. Εκκένωση προς Τρόπαια – Τρίπολη.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Επίγειες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη, κόντρα στους ισχυρούς ανέμους πασχίζουν για τον περιορισμό των πολλών εστιών. Οι κάτοικοι από το Δωδεκάμετρο και την Δάφνη εγκαταλείπουν τα χωριά τους κι οι εστίες φωτιάς ξεπηδούν η μία μετά από την άλλη. Το σήμα της κινητής τηλεφωνίας χάνεται γιατί κάποιες κεραίες καίγονται. Επιχειρούν και Τσέχοι πυροσβέστες.

Στη Γορτυνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ηραίας βρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, μετά από σχετικό αίτημα του δήμαρχου Στάθη Κούλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης με τη φωτιά.