Πα. Μαρ 29th, 2024

Μεγαλόπολη: Έκθεση ευρημάτων παλαιολιθικής εποχής

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η έκθεση στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μεγαλόπολης, ευρημάτων στο λεκανοπέδιο που χρονολογούνται από την παλαιολιθική εποχή, αποτελεί το αντικείμενο της ύψους 248.000 ευρώ προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, την οποία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Στην έκθεση με τίτλο: «Μεγαλόπολη, χθες, σήμερα, αύριο. Παρουσίαση του παλαιού αλλά και σύγχρονου φυσικού περιβάλλοντος, σε σύνδεση με τον άνθρωπο», η οποία θα αναπτυχθεί στον εκθεσιακό χώρο Ισιώματος Καρυών Μεγαλόπολης –όπου πριν τρία χρόνια θεμελιώθηκε το Παλαιοντολογικό Μουσείο- θα προβάλλονται σε μόνιμη βάση και με τον κατάλληλο τρόπο τα ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή που εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

«Είναι τεράστια η εκπαιδευτική, ιστορική και η τουριστική αξία της έκθεσης αυτής», σημείωσε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας, προσθέτοντας ότι η δαπάνη της σύμβασης θα καταβληθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.