Πα. Μαρ 29th, 2024

Μετά την κατάρριψη οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανακτήσουν πληροφορίες από το κινεζικό μπαλόνι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τις απαραίτητες εργασίες για να ανακτήσει το περιεχόμενο του κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου που καταρρίφθηκε το Σάββατο στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας από ένα μαχητικό αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού, πραγματοποιεί το Πεντάγωνο και αναμένει να αποκτήσει «πολύτιμες πληροφορίες» από τα ευρήματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Στο πλαίσιο της αποστολής ανάκτησης, πολλά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ δημιούργησαν μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από την περιοχή στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου έξι μίλια από την ακτή όπου το αερόστατο συνετρίβη μετά την κατάρριψή του, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας. Τα σκάφη αναζητούν και συλλέγουν τυχόν συντρίμμια που σχετίζονται με το αερόστατο.

Επειδή το αερόστατο έπεσε σε μια σχετικά ρηχή περιοχή, η οποία έχει εκτιμώμενο βάθος 14 μέτρα, η αποστολή ανάκτησης αναμένεται να είναι «αρκετά εύκολη», δήλωσε ένας αξιωματούχος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκτίμηση για τη διάρκεια της αποστολής.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου πρόσθεσαν ότι η ανάκτηση του αερόστατου θα δώσει στους στρατιωτικούς ερευνητές «τη σπάνια ευκαιρία να εξετάσουν ευαίσθητο κινεζικό εξοπλισμό παρακολούθησης». Σημείωσαν επίσης ότι οι ΗΠΑ είχαν λάβει μέτρα για να συλλέξουν δεδομένα από το αερόστατο ενώ αυτό πραγματοποιούσε την πτήση του σε όλη τη χώρα.