Πε. Μαρ 28th, 2024

Με αυξημένη πλειοψηφία και σε κλίμα συναίνεσης η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Κορινθίων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κλίμα συναίνεσης και ενότητας υπερψηφίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2020. 

Ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Νανόπουλος στην εισήγησή του έκανε λόγο για μια κορυφαία στιγμή, μια στιγμή κατά την οποίαν οι σύμβουλοι στο σύνολό τους καλούνται ν αποδείξουν έμπρακτα πως θα αναλώσουν όλες τους τις δυνάμεις στην υπηρεσία των πολιτών και του τόπου. «Οι πολίτες αναμένουν από εμάς πολλά» σημείωσε ο Δήμαρχος οριοθετώντας τους στόχους του προϋπολογισμού, το όραμα πάνω στο οποίο συντάχθηκε και βεβαίως τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί. 

«Επιβάλλεται να έχουμε κοινό όραμα για τα επόμενα χρόνια! Και το όραμά μας είναι ένας  , σύγχρονος κ αποτελεσματικός δήμος, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες , με ενισχυμένες υποδομές οι οποίες θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη, πλούτο και θέσεις εργασίας. 

Οι στόχοι και οι άξονες του Προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα προέκυψαν μέσα από ευρύτατες συσκέψεις, μια μακρά διαβούλευση στην διάρκεια της οποίας προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και ήρθαν να εμπλουτίσουν όσα προεκλογικά είχαμε καταθέσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νανόπουλος. 

Δόθηκε μεγάλη σημασία στην γεωγραφική κατανομή τόσο σε έργα όσο και σε υπηρεσίες. Το 2020 είναι το έτος στο οποίο προτεραιότητα θα έχουν η ποιότητα στις  υπηρεσίες και η μείωση του λειτουργικού κόστους του δήμου, η ολοκλήρωση των έργων σε εξέλιξη και νέων έργων. Το 2021 με την επίτευξη της μείωσης του λειτουργικού κόστους που επιθυμούμε θα οδηγηθούμε σε μείωση των δημοτικών τελών και υλοποίηση των έργων των οποίων οι μελέτες θα ωριμάσουν το 2020. 

Ακολουθούμε ένα νέο μοντέλο Διοίκησης, συμμετοχικής Διοίκησης» κατέληξε ο Δήμαρχος « ένα μοντέλο στα πλαίσια του οποίου όλοι θα αισθάνονται μέρος του Δήμου και θα εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις γι αυτόν!»