Τρ. Απρ 23rd, 2024

Με λαμπρότητα ενθρονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (video-φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ενθρονίστηκε πριν από λίγο ο έβδομος κατά σειρά Ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Η τελετή της ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν.

Να αναφερθεί ότι τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

Επίσης η τελετή ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε παρουσία του εκπροσώπου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, Υπουργού Υγείας κ. Άλεξ Αζάρ, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, Αμερικανών αξιωματούχων, εκπροσώπων ξένων κυβερνήσεων, θρησκευτικών ηγετών, ακαδημαϊκών, διπλωματών, επιχειρηματιών, κληρικών και λαϊκών.

Να σημειωθεί ότι στην ενθρόνιση από το Άγιον Όρος παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Γαβριήλ.

Στην ομιλία του ο Υπ. Υγείας κ. Άλεξ Αζάρ, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

“Η επιλογή του ονόματός σου γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ήταν τυχαία. Ελπιδοφόρος υπήρξες ως μαθητής και σπουδαστής, Ελπιδοφόρος και ως κληρικός, Ελπιδοφόρος ως υπογραμματέας και αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ελπιδοφόρος ως ακαδημαϊκός, Ελπιδοφόρος ως Ηγούμενος και Σχολάρχης της Χάλκης, Ελπιδοφόρος και ως Ποιμενάρχης της Προύσας. Ελπιδοφόρος έρχεσαι τώρα εδώ, στο κοινώς θεωρούμενο κέντρο του κόσμου, φέρνοντας όχι μόνο ελπίδα αλλά και βεβαιότητα. Έρχεσαι σε μία χώρα που δικαίως αποτελεί θεματοφύλακα του σύγχρονου πολιτισμού” ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Γερμανίας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο την Πατριαρχική ράβδο που του δώρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ευχόμενος να χρησιμοποιηθεί μόνο ως βακτηρία και επιστηριγμός του υπέροχου ποιμνίου της Αμερικής.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση, τον εκπρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου και αδελφό στην Ορθόδοξη Πίστη, Υπουργό Υγείας κ. Άλεξ Αζάρ για τα θερμά του λόγια και τον Προκάτοχό του Σεβασμιώτατο Δημήτριο, ο οποίος του παραδίδει σήμερα την Εκκλησία που διηκόνησε για δύο δεκαετίες.

“Η καρδιά μου είναι έτοιμη και σταθερή να υπηρετήσω αυτήν την Αρχιεπισκοπή και αυτό το έθνος, τα οποία θαύμαζα από την παιδική μου ηλικία και από τη διακονία μου στο Φανάρι” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρόσθεσε: “Η Εκκλησία πρέπει να είναι έτοιμη να συναντήσει τους νέους ανθρώπους εκεί που ζούνε και εκεί που μαθαίνουν. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο και δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθουν οι νέοι σε μας”.

enthronisi amerikis 1
enthronisi amerikis 1
enthronisi amerikis 1
enthronisi amerikis 1
enthronisi amerikis 1
enthronisi amerikis 1
enthronisi amerikis 8
enthronisi amerikis 8
enthronisi amerikis 12
enthronisi amerikis 12
enthronisi amerikis 12
enthronisi amerikis 12
enthronisi amerikis 12
enthronisi amerikis 12
enthronisi amerikis 12
enthronisi amerikis 19
enthronisi amerikis 21
enthronisi amerikis 22
enthronisi amerikis 23

Πηγή: romfea.gr