Πε. Μαρ 28th, 2024

Με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων κ.Γιώργο Γκιώνη συναντήθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης στο Δημαρχείο στο Λουτράκι (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ.Γιώργο Γκιώνη συναντήθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης στο Δημαρχείο στο Λουτράκι.

Ο κ.Τατούλης ενημερώθηκε από τον κ.Δήμαρχο για τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας καθώς και για την πορεία των έργων που είχαν ξεκινήσει από τη συνεργασία του κ.Δημάρχου με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Ο κ.Γκιώνης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις στο τουριστικό τομέα αλλά και στο «Open Mall» το οποίο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του έτους.

Ο κ.Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ.Τατούλη επίσης για την προσπάθεια του Δήμου για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων μοχλεύοντας διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Γκιώνης αναφέρθηκε ιδιαιτέρα στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο που διέπει τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο τη μεγάλη γραφειοκρατία, τις συναρμοδιότητες με άλλους φορείς και γενικότερα τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται εξαιτίας διοικητικών προβλημάτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τη Διώρυγα, ζητώντας ο κ.Γκιώνης την άμεση εξεύρεση πόρων για την επίλυση του.

Ο κ.Τατούλης δεσμεύτηκε στον κ.Δήμαρχο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης όπου αποτελεί και τη μοναδική λύση για τη χρηματοδότηση του.

Η συνάντηση του κ.Τατούλη με τον κ.Γκιώνη εντάσσεται στο πλαίσιο της επικοινωνίας του πρ. Περιφερειάρχη με θεσμικούς παράγοντες του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Πισιμίσης, Γιώργος Πετρίτσης και Ντίνα Νικολάκου, ο Απόστολος Παπαφωτίου, ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Σωτήρης Γκατζιούφας και η Ευαγγελία Ιωάννου καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ.Τάσος Σακελλαρίου.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» επισκέφθηκαν το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου, έργο το οποίο δημοπράτησε η πρ. Περιφερειακή Αρχή εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής του και η τοποθέτηση χλοοτάπητα 6ης γενιάς, όπου και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου κ.Γιώργο Δέδε.