Πα. Απρ 19th, 2024

Με υψηλές θερμοκρασίες η προσέλευση στις κάλπες (Χάρτης)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Χίο, Σάμο και Ικαρία υπάρχει αύριο Κυριακή υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακές εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ως και 40 βαθμοί Κελσίου, αλλά με κατά τόπους βροχές

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή των εκλογών και θα φθάσει κατά τόπους τους 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 35 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 33 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα φθάνουν τα 4 και τοπικά 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι.

Πηγή: ert.gr