Πε. Απρ 25th, 2024

Μπολάτι: Έφτασε η ώρα της ανάπλασης της πλατείας!

Κοινοποίηση ειδήσεων
Μετά από αρκετές καθυστερήσεις από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, εγκρίθηκε επιτέλους η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την υλοποίηση του πολυπόθητου έργου – Υπερβαίνει τις 300.000€ ο προϋπολογισμός – Ικανοποίηση από το δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο και τη δημοτική αρχή Βέλου-Βόχας

Ανοιξε, επιτέλους, ο δρόμος για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Μπολατίου, έργο το οποίο η τοπική κοινωνία περίμενε στωικά επί σειρά ετών, καθώς αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τόσο την πλατεία Μπολατίου, όσο και τον οδικό κόμβο που υπάρχει στο κέντρο της Κοινότητας.

Η ανάπλαση και η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, ως υπόσχεση είχε ακουστεί πολλές φορές από τα χείλη του προηγούμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μάλιστα δε είχε αποτελέσει μεταξύ άλλων, θέμα συζήτησης στην τελευταία επίσκεψή του στο δήμο Βέλου-Βόχας, τον Απρίλιο του 2018, αλλά και προεκλογική εξαγγελία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις το έργο δεν είχε προχωρήσει, έως ότου η νέα περιφερειακή αρχή Νίκα,  άκουσε με προσοχή το δήμαρχο Βέλου-Βόχας, εκτίμησε τη σπουδαιότητα του έργου, διεκπεραίωσε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προχώρησε προγραμματική σύμβαση η οποία όπως ήδη είπαμε, υπογράφηκε και εγκρίθηκε, βάζοντας επιτέλους το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος αφού βλέπει τους κόπους και τις προσπάθειές του να υλοποιούνται και να μετουσιώνονται σε έργα μεγάλης σημασίας για το δήμο του.

Τι προβλέπεται

Ο τίτλος του έργου αναφέρεται στην «Κυκλοφοριακή Διαμόρφωση κόμβου στην Κοινότητα Μπολατίου (πλατεία)» και όπως ήδη είπαμε ο προϋπολογισμός του ξεπερνά τις 300.000€.

Στο έργο προβλέπεται να γίνουν εργασίες ανάπλασης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής, οι οποίες όμως θα αλλάξουν για πάντα την εικόνα της πλατείας Μπολατίου.

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν νέα κράσπεδα και θα γίνουν παρεμβάσεις στερέωσης και αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων ενώ θα στρωθούν νέες επιφάνειες με μαρμαρόλιθους, κυβόλιθους και μάρμαρα. Οι εργασίες προβλέπουν τη διαμόρφωση ραμπών για την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων και δη των ΑμεΑ, ενώ θα τοποθετηθεί νέος εξοπλισμός που αφορά σε δοχεία απορριμμάτων, ξύλινων μόνιμων στεγάστρων, παρτεριών, θα γίνει φύτευση θάμνων και δέντρων, κ.ά.

Όπως φαίνεται και από το σχέδιο της ανάπλασης που έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Βέλου-Βόχας, η πλατεία Μπολατίου θα αλλάξει όψη, δεδομένου μάλιστα ότι τα καλοκαίρια σφύζει από ζωή και εκδηλώσεις – εξάλλου ο σύλλογος «Νέα Διάπλαση» αειθαλής και δημιουργικός πάντα παρουσιάζει δράσεις του και στην πλατεία – αναμένεται να αποτελέσει ένα κέντρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες όχι μόνο του Μπολατίου αλλά και των γύρω χωριών.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την ολοκλήρωση των εργασιών της δημοτικής οδοποιίας στην κοινότητα Μπολατίου και την ασφαλτόστρωση των οδών Υψηλάντου, Κολοκοτρώνη και Αγίων Αναργύρων, όλη η Κοινότητα αλλάζει συνολικά όψη, παρουσιάζοντας ένα καλαίσθητο, λειτουργικό, ασφαλές και κυρίως ανθρωποκεντρικό και αναβαθμισμένο περιβάλλον!

www.gnomipoliton.com