Πε. Μαρ 28th, 2024

«Νέα εποχή» στην διαχείριση των απορριμμάτων για το δήμο Κορινθίων

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Νέα εποχή» στην διαχείριση των απορριμμάτων για το δήμο Κορινθίων.

  • Β.Νανόπουλος: Γυρίζουμε σελίδα στην καθαριότητα, η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι γεγονός.

«Νέα εποχή ξεκίνησε στην καθαριότητα του δήμου Κορινθίων. Ένα πρόβλημα δεκαετιών λύθηκε! Μεταφέρουμε καθημερινά 60 τόνους απορριμμάτων στην μονάδα διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ.Ο Δήμος μας πλέον διαχειρίζεται τα απορρίμματά του νόμιμα και με ασφάλεια».  Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, ανακοίνωσε επίσημα την ένταξη του δήμου Κορινθίων στο σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, την «αλλαγή σελίδας» στην καθαριότητα του δήμου Κορινθίων. Η διαδικασία που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, έβαλε τέλος στην απόθεση απορριμμάτων στην χωματερή του Χιλιομοδίου (δίνοντας «πράσινο φως» στην αποκατάσταση της) και σήμανε την έναρξη μιας σειράς ενεργειών που στόχο έχουν την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την μείωση του λειτουργικού κόστους διαχείρισης ώστε τα δημοτικά τέλη να παραμείνουν σταθερά. 

«Με μια σειρά ενεργειών που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, και εδώ καθοριστική είναι η συμβολή των πολιτών, στοχεύουμε στην μείωση του λειτουργικού κόστους και την διατήρηση των δημοτικών τελών στα σημερινά επίπεδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες. 

Α) ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

8 νέα οχήματα έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο της υπηρεσία καθαριότητας. Αναμένονται 4 ακόμα απορριμματοφόρα έως το τέλος της χρονιάς 

Β) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 

– 350 νέοι μπλε κάδοι, αγοράστηκαν με έξοδα του δήμου Κορινθίων και τοποθετήθηκαν στην πόλη και τα Δ.Δ 

-3.000 σακούλες ανακύκλωσης μοιράστηκαν στα νοικοκυριά του δήμου μέσω των ενημερώσεων της υπηρεσίας καθαριότητας στα σχολεία  

– Δημιουργούνται οικίσκοι ανταποδοτικής ανακύκλωσης και αναπτύσσεται δίκτυο με «πράσινες γωνιές» 

– Τοποθετούνται άμεσα 20 νέες καμπάνες συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού 

– 8 νέοι κάδοι συλλογής και διαχείρισης τηγανέλαιων αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε νευραλγικά σημεία της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η ανακύκλωση στον κόκκινο κάδο, πλέον των 50 τόνων υποδημάτων και ενδυμάτων συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν σε επαναχρησιμοποίηση την χρονιά που πέρασε. 

Γ)ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΟΓΚΩΔΗ 

Ο Δήμος αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα των ογκωδών συνεργαζόμενος με εταιρία η οποία θα έχει την ευθύνη τους 

Δ) ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 

Η διαδικασία ξεκινά με την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου. Η αναθεωρημένη άδεια λειτουργίας του αναμένεται την προσεχή Δευτέρα. 

Ο Δήμαρχος έχοντας στο πλευρό του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ.κ Δημήτρη Μπίτζιο και Γιάννη Τσολάκη κάλεσε τους δημότες να συμβάλλουν ώστε ο δήμος Κορινθίων να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ορθής διαχείρισης, της καλύτερης ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ο Αντιδήμαρχος κ.Δημήτρης Μπίτζιος σημείωσε πως η προσπάθεια που κάνει η υπηρεσία τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι σημαντική και έχει αποτέλεσμα με την βοήθεια των πολιτών.  Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κ.Γιάννης Τσολάκης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σωστής ανακύκλωσης ώστε να είναι αποτελεσματική και ουσιώδης, την διαδικασία των ογκωδών που δυστυχώς δεν τηρείται προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην υπηρεσία αλλά και στις ενέργειες εκείνες που έχουν δρομολογηθεί (οικίσκοι ανταποδοτικής ανακύκλωσης, πράσινες γωνιές, κομποστοποίηση κτλ) ώστε ο δήμος Κορινθίων να αποκτήσει επι της ουσίας «πράσινη ταυτότητα».