Πε. Απρ 18th, 2024

Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νέα μέτρα για την είσοδο των τουριστών από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στα σύνορα επιβεβαίωσαν τα πρόσφατα δειγματοληπτικά τεστ.  Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αυξημένη ροή διελεύσεων και για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκαν πρόσθετα μέτρα στα χερσαία σύνορα.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τις 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται από συγκεκριμένα σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

Δεύτερον, οι έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι δελτίου ομογενούς θα συμπληρώνουν το PLF και την ηλεκτρονική αναγγελία σύντομης μετακίνησης.

Τρίτον, οι εργάτες γης σε περίπτωση που εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας  πριν από τις 4 Αυγούστου δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέστησε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα (12/7-18/7), παρατηρήθηκε συνεχώς αυξανόμενη ροή διελεύσεων (είσοδος-έξοδος) από τις 12 χερσαίες πύλες  της χώρας πλην του Προμαχώνα. Συγκεκριμένα, 20.331 διελεύσεις από Αλβανία, 8.049 από Βουλγαρία πλην του Προμαχώνα, 16.358 από Βόρεια Μακεδονία και 4.325 από Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι -και θα παραμείνει- μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Πήραμε -και θα παίρνουμε όποτε χρειαστεί- με αίσθημα ευθύνης κάθε απαραίτητο μέτρο, ακούγοντας πάντα τη γνώμη των ειδικών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας κάθε Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη μια το μεσημέρι θα ενημερώνει σχετικά για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό.

Πηγή: in.gr